Powered by

Μειώθηκε ο ελληνικός εμπορικός στόλος

Νέα υποχώρηση σημείωσε τον Μάρτιο η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, με την ολική του χωρητικότητα ωστόσο να αυξάνεται κατά 2,2%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, τον Μάρτιο 2014 σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Μαρτίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 2,1% έναντι μείωσης 3,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2013 προς το 2012.

Η Ολική Χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, τον Μάρτιο 2014 σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Μαρτίου 2013, παρουσίασε αύξηση 2,2%, έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2013 προς το 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία  έχει σήμερα συνολική χωρητικότητα 164 εκατ. gross tonnage και 4.894 ποντοπόρα, ενώ αν αθροιστούν στον παγκόσμιο στόλο και τα υπό παραγγελία πλοία οι ελληνικές εφοπλιστικές επιχειρήσεις διαθέτουν 5.389 πλοία, μεταφορικής ικανότητας 197.574.394 gross tonnage.

από in.gr

Δειτε Επισης

Ανοίγουν και κατάσχουν τις θυρίδες: Πώς το ελληνικό Δημόσιο θα αρπάζει τη λεία των παρανόμων
Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι