Στυλιανίδης: Η Κύπρος να γίνει πόλος ανάπτυξης

Ο Χρίστος Στυλιανίδης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Δημοκρατικό Συναγερμό μίλησε στο InBusinessNews λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές για τους στόχους του σε περίπτωση που εξασφαλίσει θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προτεραιότητα των ευρωβουλευτών που θα εκλεγούν θα πρέπει να είναι το πώς θα γίνει ο συντονισμός δημοσιονομικής πολιτικής εποπτείας χρηματοπιστωτικού συστήματος και το θέμα της νομισματικής ένωσης.

Αυτό που ενδιαφέρει τους Κύπριους ευρωβουλευτές τόνισε είναι: «Πως θα επηρεάσουμε ώστε να βοηθηθεί η κυπριακή οικονομία. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε ως Κύπριοι ευρωβουλευτές πολιτικές  που αφορούν τα θέματα της Ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρίσκουμε τρόπους να βοηθούμε το τόπο μας».

Σύμφωνα με το κύριο Στυλιανίδη τα δύο κύρια σημεία που πρέπει ο ευρωβουλευτής να επικεντρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα είναι να διατηρηθεί πάση θυσία η συνεισφορά των ευρωπαϊκών ταμείων κατά 95%, όπως έχει επιτευχτεί στα κυπριακά προγράμματα και το δεύτερο είναι η Κύπρος να καταστεί ο βασικός πόλος ανάπτυξης των ευρωμεσογειακών προγραμμάτων που υπάρχουν σε πολλά ευρωπαϊκά funds. Με αυτό τον τρόπο τόνισε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η Κύπρος θα καταστεί ευρωπαϊκός πόλος στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Ερωτηθείς αν οι πολιτικές λιτότητας στην ευρωπαϊκή ένωση θα πρέπει να συνεχιστούν ο κύριος Στυλιανίδης ανέφερε ότι δεν πιστεύει στη διάζευξη ότι έχουμε σύγκρουσή λιτότητας-ανάπτυξης και τόνισε ότι ξεφύγαμε δημοσιονομικά, δυστυχώς το κράτος υπερδιογκώθηκε λόγω πελατειακών σχέσεων και αυτό που χρειάζεται όντως είναι να μπούμε σιγά-σιγά στην ανάπτυξη και σημείωσε ότι δεν πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στη λιτότητα.

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο