Κ. Γουλιάμος: Νέος πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Νέος πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εξελέγη ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, επικρατώντας του ανθυποψηφίου του, καθηγητή Ανδρέα Γ. Ορφανίδη κατά τις εκλογές για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών και κοσμητόρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη θέση του Αντιπρύτανη Ερευνών και Διεθνών Σχέσεων εξελέγη ο καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου, ο οποίος επικράτησε του ανθυποψηφίου του Αθανασίου Χατζημανόλη.

Στη θέση των κοσμητόρων εξελέγησαν ο αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Μπούστρας (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων), ο αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Δημόπουλος (Σχολή Επιστημών), ο αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Κασιμέρης (Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών) και ο αναπληρωτής καθηγητής Λοϊζος Συμεού (Σχολή Τεχνών και Επιστημών Αγωγής).

Τα αποτελέσματα «σηματοδοτούν μια νέα αφετηρία για τα ακαδημαϊκά δεδομένα του κορυφαίου Ιδρύματος», προστίθεται.

Ο νέος πρύτανης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και επί πολλά χρόνια δίδαξε και ερεύνησε σε πανεπιστήμια του Καναδά πριν έρθει στην Κύπρο. Είναι επίτιμος καθηγητής στο Lanzhou City University της Κίνας, αντιπρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κύπρου και επί σειρά ετών υπήρξε εκπρόσωπος της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης/Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Υπήρξε για μια οκταετία (2005-2013) μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας, του γνωστού συγκριτικού ερευνητικού προγράμματος που κατέκτησε το βραβείο Descartes στην Ευρώπη. Είναι επίτιμος μέλος του EUROPRIX/International Center for New Media του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Salzburg.

Έχει εκδώσει με κριτική προσέγγιση ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων, κεφαλαίων και άρθρων ενώ συμμετείχε στη σύνταξη δύο παγκοσμίων εκθέσεων, με αντικείμενο την επικοινωνία που εκδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέρος της εργασίας του έχει μεταφραστεί στα ισπανικά, γαλλικά, κινεζικά, ιταλικά, αγγλικά.

Δειτε Επισης

Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Mondelēz International: Managing director σε Κύπρο και Ελλάδα η Marina Hadrovic
Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως ο Καθηγητής του ΤΕΠΑΚ Διόφαντος Χατζημιτσής
Ο Νικόλας Φιλίππου αντιπρόεδρος της IUCAB-Σημαντική διάκριση για την Κύπρο
payabl.: Deputy Group CEO η Κρίστια Ευαγόρου-Παπαμιχαήλ....«Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω αυτόν το νέο ρόλο»
Θλίψη στον νομικό κόσμο-Απεβίωσε ο δικηγόρος Άντης Σκορδής
Διεθνής διάκριση για τον Ρογήρο Θεοφάνους-Αναδείχθηκε «Most Influential CEO 2025»
Οι πλουσιότεροι Κύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου-Ποιοι μπήκαν στη Rich List των Sunday Times για το 2025
Πρότυπο προσφοράς και αριστείας ο Δρ. Χρίστος Χρίστου-Τιμήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής