Powered by

Vodafone: Πώληση δραστηριοτήτων έφερε κέρδη

Η Vodafone Group PLC δήλωσε ότι σημειώνει πρόοδο καθώς τα καθαρά κέρδη της εταιρείας κινητής για το σύνολο της χρήσης, αυξήθηκαν μετά από την πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με βάση τους συνδρομητές (πίσω μόνο από την China Mobile Ltd), δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη στη χρήση μέχρι τις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν στις 59,3 δισ. στερλίνες (99,7 δισ. δολάρια) σε σχέση με τα 413 εκατ. στερλίνες στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Νωρίτερα φέτος, η Vodafone ολοκλήρωση την πώληση-ορόσημο του ποσοστού της 45% στην Verizon Wireless, προς την αμερικανική Verizon Communications έναντι 130 δισ. δολαρίων, για την οποία έλαβε μια έκτακτη συμβολή των 48,2 δισ. στερλίνων. Ο όμιλος δήλωσε επίσης ότι έχει επωφεληθεί από τα αναβαλλόμενα φορολογικά assets, ενώ τα κέρδη του περασμένου έτους είχαν υποστεί πλήγμα από τις χρεώσεις για απομείωση.

έτος.

Τα λειτουργικά κέρδη προσαρμοσμένα για έκτακτα, υποχώρησαν 37% στις 7,87 δισ. στερλίνες, αποτυπώνοντας την πεντάμηνη συμβολή από την Verizon, σε σχέση με μια πλήρη (12μηνη) συμβολή στο προηγούμενο έτος. Η Vodafone εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη θα διαμορφωθούν στις 5 δισ. στερλίνες.

Τα έσοδα υποχώρησαν 1,9% στις 43,6 δισ. στερλίνες έναντι προσδοκιών της αγοράς για 43,4 δισ. στερλίνες, εξαιτίας της υψηλής έκθεσης της εταιρείας στις υποτονικές τηλεπικοινωνιακές αγορές της Ευρώπης. Η Vodafone δηλώνει ότι οι αναδυόμενες αγορές της, που περιλαμβάνουν την Ινδία και την Τουρκία, συνεχίζουν να εμφανίζουν ισχυρά αποτελέσματα, αλλά προχώρησε σε απομειώσεις στην Ευρώπη όπου υπάρχουν μακροοικονομικές πιέσεις.

«Ήταν μια χρονιά με σημαντική στρατηγική πρόοδο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Vittorio Colao. «Αλλά η λειτουργική μας επίδοση ήταν ανάμεικτη». Η Vodafone χρησιμοποιεί ένα μεγάλο τμήμα των κεφαλαίων από τη συμφωνία με τη Verizon για να βελτιώσει την ποιότητα του δικτύου και την ταχύτητα σε όλη την Ευρώπη, όπου ο υψηλός ανταγωνισμός και η συρρίκνωση των καταναλωτικών δαπανών έχει οδηγήσει χαμηλότερα τις πωλήσεις.

Έχοντας αρκετό ρευστό, η Vodafone εστιάζει σε συμφωνίας στον κατακερματισμένο τηλεπικοινωνιακό κλάδο της Ευρώπης καθώς οι εταιρείες κινητής αναζητούν assets σταθερής τηλεφωνίας για να τονώσουν τις δραστηριότητες κινητής. Ο όμιλος για τη χρήση ανακοίνωσε μέρισμα 11 πενών, 8% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί