Ιωνά φέρ’ τα μίλια σου

«Θα πρέπει όλοι ν’ αναγνωρίσουμε ότι υπήρξε μια καλή και αποτελεσματική αστυνόμευση, με πλήρεις σχεδιασμούς και με πλήρη επιτυχία. Η Αστυνομία πέτυχε, ουσιαστικά, να επιτρέψει σ’ όλους τους οπαδούς να προσέλθουν και να αποχωρήσουν από το γήπεδο με ασφάλεια, χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου υπερασπίζοντας το αστυνομικό σώμα για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στον αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ.

Κύριε Νικολάου, η «καλή αστυνόμευση» ΔΕΝ είναι αρκετή. Όταν ένας νεαρός χάνει το μάτι του, δεκάδες φίλαθλοι κινδυνεύουν να μην επιστρέψουν στις οικογένειες τους και αθλητές τραυματίζονται σοβαρά, η αστυνόμευση δεν πρέπει να είναι απλά «καλή», αλλά άριστη. Φυσικά, δεν έπρεπε να γίνουν όλα τα παραπάνω για να συνειδητοποιήσουμε, όλοι εμείς εξαιρουμένου εσάς, ότι η αστυνομία πρέπει να κάνει καλύτερα και πιο οργανωμένα τη δουλειά της. Είναι υποχρέωση της να εφαρμόζει το νόμο και να πατάσσει το έγκλημα. Και λέω έγκλημα διότι αυτό που έγινε το περασμένο Σάββατο ήταν έγκλημα!

 

 

Σας παρακαλώ θερμά να αφαιρέσετε από το λεξιλόγιό σας τις λέξεις «πλήρης επιτυχία», όταν αναφέρεστε στο έργο της αστυνομίας για την επίβλεψη αθλητικών αγώνων. Θα ‘πρεπε να ντρέπεστε να χρησιμοποιείται τέτοιες εκφράσεις, όταν οπαδός κατάφερε να περάσει μηχανισμό εκτόξευσης φωτοβολίδας εντός της κερκίδας. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ο «πλήρης σχεδιασμός», που παρεμπιπτόντως στέφθηκε με «πλήρη επιτυχία», δεν περιλάμβανε τον σωματικό έλεγχο των φιλάθλων.

Και στην περίπτωση αυτή δε χωρούν δικαιολογίες. Γνωρίζατε ότι το παιχνίδι ήταν μια συνάντηση διαμάχης για τους φανατισμένους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι είναι ικανοί για όλα. Άλλωστε, το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται τα τελευταία 10 χρόνια στους περισσότερους αγώνες μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

Βρίσκεστε στη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης για να επιτελέσετε ένα έργο και αυτό ακριβώς αναμένουμε να πράξετε. Τίποτα περισσότερο.

 

Δειτε Επισης

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και τράπεζες