Eurosuccess Consulting: Αξιολόγηση των ταλέντων και των ικανοτήτων

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting συμμετέχει, μαζί με Οργανισμούς από Πολωνία, Αγγλία, Βέλγιο και Τσεχία στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο Competence and talent assessment in SMEs (Comtal).

Το έργο ασχολείται με την αξιολόγηση των ικανοτήτων και των ταλέντων των εργαζομένων και των εκπαιδευτών καθώς και την προώθηση της διαχείρισης των ταλέντων στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Η κοινοπραξία του έργου έχει ως ρόλο να διακρίνει ανάλογα τις ικανότητες των εργαζομένων και των εκπαιδευτών και να τους περιγράψει από τις δηλώσεις τους.

Η επιλογή των ικανοτήτων για τους πιο πάνω, έγινε στη βάση της βιβλιογραφίας και της εμπειρίας εμπειρογνωμόνων. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν ψυχομετρικά μεθοδολογικά χαρακτηριστικά για όλα τα τυποποιημένα ψυχολογικά τεστ που εφαρμόστηκαν.

Τα εγκεκριμένα ερωτηματολόγια αξιολογήθηκαν όσον αφορά τη γλωσσική σαφήνεια σε κάθε χώρα του έργου και στη συνέχεια εξετάστηκαν από ψυχολόγους και τους εκπαιδευτές για να εκτιμήσουν το βαθμό στον οποίο οι δηλώσεις περιγράφουν με ακρίβεια κάθε αρμοδιότητα.

Τα ερωτηματολόγια, μετατρέπονται σε ένα ηλεκτρονικό εργαλείο για την καλύτερη ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Η μεθοδολογία εγγυάται ότι το εργαλείο για την εκτίμηση ικανοτήτων και το ταλέντο θα πρέπει να τυποποιηθεί, να εξομαλυνθεί, να γίνει αξιόπιστο και ακριβές.

Στο παρόν στάδιο έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των εκπαιδευτών μετά από τρείς συναντήσεις σε Αγγλία, Βέλγιο και Τσεχία. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω συναντήσεων, στελέχη της Eurosuccess Consulting έλαβαν εξειδικευμένη εκπαίδευση με σκοπό την πρακτική μεταφορά και διάδοση των καλών πρακτικών και εργαλείων του έργου στη Κύπρο.

Για την επεξεργασία της τελικής έκδοσης των προφίλ ικανοτήτων και ταλέντων, οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων / εργαζομένων και εκπαιδευτών θα λάβουν μέρος σε μια πιλοτική αξιολόγηση και εκπαίδευση η οποία θα διεξαχθεί στη Λευκωσία, τον μήνα Ιούνιο. Μπορείτε να βρείτε τα εν λόγω προφίλ εδώ.

Το έργο COMTAL ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου, www.comtalproject.eu ή την ιστοσελίδα της Eurosuccess Consulting, www.eurosc.eu .

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)