Powered by

Ανακάμπτει η αγορά κατοικιών στη Βρετανία

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η βρετανική αγορά κατοικιών ανακάμπτει μαζί με την υπόλοιπη οικονομία, δήλωσε την Τρίτη 13 Μαΐου, ο Μπεν Μπρόντμπεντ, διορισθείς στη θέση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, για τη νομισματική πολιτική.
Όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του BBC, το επίπεδο της πιστωτικής επέκτασης δεν είναι ανησυχητικό. «Αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι τιμές των κατοικιών per se, αλλά κατά πόσον πίσω από αυτές υπάρχει μεγάλη πιστωτική επέκταση. Προς το παρόν δεν υπάρχει», εξήγησε.
 

Οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 10% τους τελευταίους 12 μήνες, εγείροντας ανησυχίες για μια νέα φούσκα στην αγορά ακινήτων. Ο Μπρόντμπεντ ανέφερε ακόμα ότι η ΤτΑ εστιάζει στις χρηματοδοτήσεις αποκλειστικά για δανεισμό των επιχειρήσεων.
Επανέλαβε επίσης, τη θέση της ΤτΑ ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για αύξηση των επιτοκίων, αυτό θα γίνει σταδιακά και κατά πάσα πιθανότητα σε χαμηλότερο επίπεδο απ’ ό,τι πριν την κρίση.

Δειτε Επισης

Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία
Τραμπ: Τέλος στις παρατάσεις-Απειλές για δασμούς 200% σε φαρμακευτικές και 50% στον χαλκό
Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ