Περσικός Κόλπος: Business οδηγός για Κύπριους επιχειρηματίες

Οι πρωτοβουλίες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που έχουν σκοπό τη διαφοροποίηση της οικονομίας και την προώθηση ανάπτυξής της σε τομείς πέραν της πετρελαϊκής βιομηχανίας, έχουν δημιουργήσει σωρεία επενδυτικών ευκαιριών στην περιοχή. Επιπλέον, το φιλικό προς τις επενδύσεις οικονομικό περιβάλλον της περιοχής και η γεωγραφική εγγύτητά της με την Κύπρο προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες στις κυπριακές εταιρείες.

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζει, όμως, μια εταιρεία κατά την είσοδο της στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής του Κόλπου; Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των έξι χωρών που απαρτίζουν το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου αναφορικά με το νομοθετικό, φορολογικό και κανονιστικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη δραστηριοποίηση εταιρειών; Ποια είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του τραπεζικού και χρηματοδοτικού συστήματος της περιοχής;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου - οδηγού: The Doing Business in the Gulf Conference.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες από διεθνώς γνωστές συμβουλευτικές, ελεγκτικές και νομικές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κόλπου, θα παρουσιάσουν τις ευκαιρίες, τις δυσκολίες, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μια εταιρεία μπορεί να δραστηριοποιηθεί και να εισέλθει στην επιχειρηματική αρένα της περιοχής.

Τους βασικούς οικονομικούς δείκτες και το επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής θα παρουσιάσουν:

• Ο James Babb, Partner, Clients and Industries Leader, Deloitte Middle East, με την παρουσίαση «Business Climate in the GCC States»

• Ο Andreas Philippou, Audit Partner, KPMG, Qatar, με την παρουσίαση «Legal and Tax Systems and Regulatory Framework in the GCC States»

• Ο Sachin Kerur, Partner, Head of the Gulf Region, Pinsent Masons LLP, UAE , με την παρουσίαση «GCC Banking System, Business Finance Techniques and Solutions to International Risks» και

• Η Kamaljit Dosanjh, Associate, Clyde and Co LLP, UAE, με την παρουσίαση «Labour Laws and Employment in the GCC States».

Το συνέδριο
Το Τhe Doing Business in the Gulf Conference στοχεύει στην παρουσίαση μιας λεπτομερούς εικόνας, στους επιχειρηματίες της Κύπρου, του περιβάλλοντος της περιοχής του Κόλπου. Θα παρουσιάσει:
• Εκτενή ανάλυση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης των χωρών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και των επιχειρηματικών ευκαιριών που προσφέρουν.
• Ειδικές αναφορές για κατανόηση των δυνατοτήτων της αγοράς των χωρών-μελών, καθώς και των εγχώριων κινδύνων και προκλήσεων.
• Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι κυπριακές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή του Κόλπου.
• Μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των πιθανών χρηματοδοτικών επιλογών, καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου, από τις 08:30 έως τις 16:00, στο ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσίας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των πρεσβειών των Κουβέιτ, Κατάρ, και Ομάν.

Οργανωτής: IMH και περιοδικό Gold. Υποστηρικτές: Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), Cyprus-GCC Business Association, Cyprus-Qatar Business Association, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ). Χορηγός Επικοινωνίας: INBusinessNews.com.

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής: ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)