Προς νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας

Στα χέρια του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη βρίσκεται η προκαταρκτική μελέτη αναφορικά με τη δημιουργία χωριστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας, ενώ εντός του καλοκαιριού θα ολοκληρωθεί και η προκαταρκτική μελέτη για την αναδιάρθρωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ).

Σύμφωνα με τον Υπουργό, στόχος είναι η νέα εταιρεία να λειτουργήσει εντός του 2015. Σε αυτή, θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες της αεροναυτιλίας, όπως οι υπηρεσίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, συμβαίνει σε πολλές χώρες, προσφέροντας καλύτερη εξυπηρέτηση των αεροσκαφών.

Το πρωί, ο κ. Δημητριάδης συναντήθηκε στα γραφεία του ΤΠΑ, στη Λευκωσία, με τον Διευθυντή Διαχείρισης ευρωπαϊκού δικτύου του Eurocontrol, Τζόε Σουλτάνα, ο οποίος εργάζεται για τη δημιουργία της χωριστής εταιρείας, αλλά και για μια εισήγηση αναφορικά με την αναδιοργάνωση του ΤΠΑ.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Συγκοινωνιών, η Κυβέρνηση συμπαρατάσσεται με τον κ. Σουλτάνα, καθώς θέλει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της Πολιτικής Αεροπορίας και η δημιουργία της νέας εταιρείας, ώστε να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

Ερωτηθείς για την πορεία της αναδιάρθρωσης του Τμήματος, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι θα υπάρξει ενημέρωση αλλά και συμφωνία με όλους όσοι επηρεάζονται, πριν τη λήψη αποφάσεων.

Είπε ότι υπάρχει ομάδα, στην οποία  συμπεριλαμβάνονται και οι επηρεαζόμενοι, ενώ πρόσθεσε ότι «ότι γίνει θα είναι σε συμφωνία μαζί τους». Ανέφερε τέλος ότι «με αυτό τον τρόπο και με συλλογική προσπάθεια, θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)