Adv. Feature: Γενικές Ασφάλειες Κύπρου

Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου ιδρύθηκαν το 1951 από την Τράπεζα Κύπρου και έκτοτε διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης και της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Έχουν μάλιστα αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες και τις πλέον αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες του τόπου.

«Oι Γενικές παρέχουν ολοκληρωμένη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων, ενώ βελτιώνουν συνεχώς τα παραδοσιακά ασφαλιστικά σχέδια, αναπτύσσοντας νέες, πρωτοποριακές και ευέλικτες καλύψεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες ιδιωτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Επίσης διατηρούν διαχρονικά ψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης τόσο στο στάδιο της πώλησης όσο και στο χειρισμό απαιτήσεων μετά από ζημιές», τονίζει ο γενικός διευθυντής, Στέλιος Χριστοδούλου.

Tο 2013 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τον κλάδο. Πώς επηρεαστήκατε και πώς καταφέρατε να αντεπεξέλθετε;

Αν και όλοι αναμέναμε ότι το 2013 θα ήτανε μια δύσκολη χρονιά, εντούτοις δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τις δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία, που επηρέασαν κάθε επιχείρηση, εργαζόμενο και νοικοκυριό.

Αναπόφευκτα επηρεαστήκαμε και το ζητούμενο πλέον ήταν να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της εταιρείας και των ασφαλιζομένων μας παρά τις πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες. Εστιάσαμε τις προσπάθειές μας στα προβλήματα των πελατών μας, είτε αυτά αφορούσαν απαιτήσεις είτε τροποποιήσεις συμβολαίων, επιδεικνύοντας ευελιξία και ψηλό αίσθημα ευθύνης. Προς ικανοποίησή μας, όπως καταγράφουν πρόσφατες έρευνες αγοράς, οι Γενικές διατήρησαν τη φήμη της εταιρείας που διακρίνεται για το κύρος, την αξιοπιστία, την ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλει η αγορά.

Τι μερίδιο αγοράς κατέχετε;

Εστιάζουμε την προσοχή μας στη συνετή και ορθολογιστική διαχείριση του χαρτοφυλακίου μας και μεριμνούμε ώστε να είμαστε πάντοτε σε θέση να καλύπτουμε κάθε ανάγκη και να διαχειριζόμαστε σωστά κάθε απαίτηση των πελατών μας. Συνεπώς, το μερίδιο αγοράς δεν είναι αυτοσκοπός καθώς επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία έντιμων και αξιόπιστων σχέσεων με τους ασφαλιζόμενους που μας επιλέγουν. Δεδομένου αυτού, τα μερίδια μας για το 2013 ήταν της τάξης του 13%.

Τι προϊόντα και υπηρεσίες προσφέρετε;

Oι Γενικές προσφέρουν ολοκληρωμένη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες ιδιωτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Ανάμεσα σε άλλα, οι Γενικές παρέχουν ασφαλιστήρια που καλύπτουν κατοικίες, οχήματα, προσωπικά ατυχήματα, ταξίδια, υγεία φοιτητών, κυνηγούς, οδηγούς, σκάφη αναψυχής, νοσοκομειακή περίθαλψη, κτίρια και περιεχόμενο, μεταφορές (π.χ. χρημάτων, θαλάσσιων κινδύνων), ευθύνη (π.χ. εργοδότη, αστική ευθύνη, δικηγόρων, αρχιτεκτόνων, λογιστών, ιατρών, προϊόντων).

Ποιο είναι το δυνατό σας χαρτί;

Διακρινόμαστε για το κύρος, την αξιοπιστία και την υπευθυνότητά μας, καθώς και για τον επαγγελματισμό ενός έμπειρου, καταρτισμένου και άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού. Διαθέτουμε 63 χρόνια εμπειρίας στην ασφαλιστική βιομηχανία, με συνετή και σοβαρή εταιρική κουλτούρα και διαχείριση. Μπορούμε και παρέχουμε γρήγορη και αποτελεσματική διευθέτηση απαιτήσεων, νέα προϊόντα, σύγχρονους τρόπους προώθησης και ψηλό επίπεδο τεχνολογίας. Σημαντική επίσης είναι η αναγνώριση από τους αντασφαλιστές, όπως από την παγκοσμίου φήμης εταιρεία Munich Re.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2014;

Για τον τρέχοντα χρόνο στοχεύουμε στην περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης μέσα από πελατοκεντρική προσέγγιση, αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών και αναδιοργάνωση. Επίσης, στη διεύρυνση των καναλιών πώλησης των προϊόντων μας, στη διατήρηση ενός ισοζυγισμένου χαρτοφυλακίου παρέχοντας ταυτόχρονα διευρυμένα και ευέλικτα προϊόντα και στη συνεχή επένδυση στο προσωπικό μας, που αποτελεί το βασικότερο άξονα της επιτυχίας  μας.
Παράλληλα, θεωρούμε καθήκον μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με δικές μας ενέργειες στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα ασφάλειας και υγείας. Σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας, μέσα στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, ακολουθούμε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά και ενημερωτικά προγράμματα για ορθή και υπεύθυνη οδική συμπεριφορά. Για προώθηση της αιμοδοσίας, συνεργαζόμαστε σε συνεχή βάση με το Κέντρο Αίματος και τη Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας και Διαφώτισης και στηρίζουμε ενεργά τις δράσεις τους.

Ποια είναι η θέση σας για το θέμα της συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιρειών στο ΓεΣΥ και στα Ταμεία Προνοίας;

Τασσόμαστε υπέρ ενός μεικτού συστήματος υγείας, με κρατική και ιδιωτική συμμετοχή, το οποίο θα επιτρέπει στον πολίτη να επιλέγει τον οργανισμό, ιδιωτικό ή κρατικό, με τον οποίο θα ασφαλίζεται. Επιπλέον, εάν ο πολίτης δεν μείνει ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που του παρέχει ένας οργανισμός, θα μπορεί να επιλέγει άλλον, στοιχείο που ευνοεί τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος της κοινωνίας.

 

 

Δειτε Επισης

Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)