Του λιμανιού ο δρόμος

Η κάθοδος και της Halliburton στο λιμάνι Λάρνακας επιβεβαιώνει πως σταδιακά το λιμάνι της πόλης καθίσταται ο βασικός κόμβος εξυπηρέτησης και διαδικασιών της βιομηχανίας φυσικού αερίου.

Οι επιβεβαιωτικές και οι αρχικές γεωτρήσεις έχουν ανάγκες οι οποίες μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα από το λιμάνι Λάρνακας λόγω χώρων, την ώρα που στη Λεμεσό η επιβατική κίνηση, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι αυξημένη λόγω ξένων τουριστών.

Παράλληλα, από το υπουργείο Συγκοινωνιών διαμηνύεται ότι τα όποια συμβόλαια με εταιρείες, από τη στιγμή που υπάρχουν σχεδιασμοί για τη διπλή ανάπλαση στη Λάρνακα, θα είναι διάρκειας δύο ετών για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ερευνών για το φυσικό αέριο κι έπειτα θα παρθούν οι όποιες τελικές αποφάσεις για τις μόνιμες υπηρεσίες προς τη βιομηχανία της ενέργειας.

Την ίδια ώρα η μέχρι στιγμής αστοχία της κοινοπραξίας Zenon, που κέρδισε τον διαγωνισμό για την ανάπτυξη τουριστικού λιμανιού και μαρίνας, προκαλεί ανησυχία στην πόλη ότι αφενός δεν θα προχωρήσει η διπλή ανάπλαση και αφετέρου η πόλη θα καταστεί η βιομηχανική όπως ήταν για χρόνια με το διυλιστήριο και έπειτα τις αποθήκες καυσίμων.

Πάντως, στη Λεμεσό εκφράστηκαν ήδη προθέσεις για εξασφάλιση μεριδίου από την υπό διαμόρφωση αγορά ενέργειας, παρόλο που οι εταιρείες φαίνεται να προτιμούν τη Λάρνακα.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP