ΔΕΦΑ: Νωρίς για συζήτηση περί οικονομικών φακέλων

 Δεν έχουν ανοιχτεί οι οικονομικές προσφορές για την ενδιάμεση λύση, αναφέρει η ΔΕΦΑ, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση των προσφορών προβλέπεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Σε ανακοίνωσή της, με την οποία απαντά σε σχετικά δημοσιεύματα, η ΔΕΦΑ αναφέρει ότι «ουδεμία σχέση έχει με αυτά τα δημοσιεύματα», ενώ επαναλαμβάνει ότι δεσμεύεται με συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

 Δεν έχουν ανοιχτεί οι οικονομικές προσφορές για την ενδιάμεση λύση, αναφέρει η ΔΕΦΑ, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση των προσφορών προβλέπεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Σε ανακοίνωσή της, με την οποία απαντά σε σχετικά δημοσιεύματα, η ΔΕΦΑ αναφέρει ότι «ουδεμία σχέση έχει με αυτά τα δημοσιεύματα», ενώ επαναλαμβάνει ότι δεσμεύεται με συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

Προσθέτει ότι βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών για τον Διαγωνισμό Προμήθειας Φυσικού Αερίου για Σκοπούς Ηλεκτροπαραγωγής, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση, τη δανειοληπτική ικανότητα, την εμπειρία και την τεχνική ικανότητα των προσφοροδοτών, καθώς και την τεχνική καταλληλότητα της πρότασης των προσφοροδοτών.

«Η αξιολόγηση γίνεται με την υποστήριξη των συμβούλων της ΔΕΦΑ και προβλέπεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί» αναφέρεται.

Ως προς τους οικονομικούς φακέλους των προσφορών, η ΔΕΦΑ αναφέρει ότι «δεν έχουν ανοιχτεί και παραμένουν σφραγισμένοι σε ασφαλές μέρος».

Προσθέτει ότι στο επόμενο στάδιο της αξιολόγησης των προτάσεων οι οποίες δεν θα έχουν απορριφτεί στο πρώτο στάδιο, η ΔΕΦΑ θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την πιθανότητα μείωσης κόστους ηλεκτροπαραγωγής, στη βάση αυτών των προτάσεων.

«Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια, στον κατάλληλο χρόνο και στη βάση των εγκεκριμένων διαδικασιών της ΔΕΦΑ που θα ανοιχτούν οι αντίστοιχοι οικονομικοί φάκελοι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»
Ο ΔΟΕ μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου-Πλεονάζουσα παραγωγή έως το 2026
Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το «Ηλέκτρα» ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης-Προχωρεί σε νέο γεωτρητικό στόχο η εταιρεία
Μη εκμεταλλεύσιμα, αλλά ενθαρρυντικά ευρήματα στο «Ηλέκτρα»-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας