Open Box Communication: Διεθνής πιστοποίηση

Την απόκτηση ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πιστοποιητικού για την πρακτική εφαρμογή της μεθοδολογίας Business Model Generation του Alex Osterwalder ανακοίνωσε η Open Box Communication.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία πλέον βρίσκεται στη λίστα των ολιγάριθμων εκπαιδευτών που έχουν λάβει την πιστοποίηση αυτή από την Ακαδημία Strategyzer, τους δημιουργούς του Business Model Generation.
Ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και σύμβουλοι από όλο τον κόσμο αντικαθιστούν ευρέως διαδεδομένες τεχνικές επιχειρηματικής στρατηγικής με τη μεθοδολογία του βιβλίου «Business Model Generation» του Alex Osterwalder. Το βιβλίο έχει πουλήσει σχεδόν ένα εκατομμύριο αντίτυπα από την έκδοσή του το 2010 και η μεθοδολογία έχει τεράστια ανταπόκριση από την επιχειρηματική κοινότητα, που την θεωρεί ένα πιο πρακτικό και λειτουργικό τρόπο για ανάπτυξη, δοκιμή και βελτίωση επιχειρηματικών σχεδίων. Πρόκειται για μία αποτελεσματική μεθοδολογία διαχείρισης κι επικοινωνίας που εξυπηρετεί τη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, τον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής και την προσαρμογή της πρότασης αξίας.   

O Πάρις Θωμά, συνιδρυτής της Open Box Communication και εκπαιδευτής, αναφέρει σχετικά: «Το Business Model Canvas είναι για τους business strategists ό,τι είναι η Excel για τους οικονομικούς αναλυτές. H μεθοδολογία αυτή είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που επιτρέπει στους επαγγελματίες να οραματιστούν τις ιδέες τους μέσω μιας κοινής γλώσσας επικοινωνίας, βοηθώντας τους να προσδιορίσουν τις υποθέσεις του επιχειρηματικού τους σχεδίου νωρίς, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. Πιστεύουμε πολύ σε αυτή τη μεθοδολογία και γι’ αυτό το λόγο είμαστε πανευτυχείς που έχουμε μια θέση ανάμεσα στην ελίτ των εταιρειών που την έχουν υιοθετήσει και έχουν λάβει την πιστοποίηση».

O Alex Osterwalder, συγγραφέας του Business Model Generation και συνιδρυτής της Ακαδημίας Strategyzer, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πάρις, ένας από τους πρώτους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ακαδημίας για το Business Model Generation, φέρνει τη μεθοδολογία στην Κύπρο. Ο Πάρις μπορεί να βοηθήσει κάθε επιχειρηματία να γίνει μέλος μίας νέας γενιάς από διεθνείς επικεφαλής μικρομεσαίων, νεοφυών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν αυτά τα πανίσχυρα εργαλεία για να αλλάξουν τις εταιρείες τους προς το καλύτερο».

Η Open Box Communication προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια για start-ups και μεγάλες εταιρείες διεθνώς, και προγραμματίζει ένα διήμερο Masterclass στη Λευκωσία, στις 10 και 11 Ιουλίου 2014, το οποίο θα είναι ανοικτό σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν αυτή την πρωτοποριακή μεθοδολογία στο χώρο εργασίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Open Box Communication έχει ως βάση της τη Λεμεσό και παράρτημα στο Βανκούβερ του Καναδά. Προσφέρει συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες όπως το Business Model Generation Masterclass, Σεμινάρια Ηγεσίας κι Επικοινωνίας και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Talent Management όπως το σχεδιασμό Κέντρων Αξιολόγησης
 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Ν. Χριστοδουλίδης: Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για από κοινού εταιρεία προς συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό