Νεοκλέους: Κάλεσμα προστασίας του τομέα υπηρεσιών

Σε εγρήγορση ώστε να προστατευτεί ο τομέας της παροχής υπηρεσιών καλεί ο πρόεδρος του νομικού οίκου Andreas Neocleous & Co LLC, Ανδρέας Νεοκλέους, ένα χρόνο μετά τοα γεγονότα του Μαρτίου του 2013.

Αφού σημειώνει πως οι αποφάσεις που λήφθηκαν τότε, δεν οδήγησαν στη μεγάλη φυγή ξένων κεφαλαίων, όπως ήταν η ανησυχία, τονίζει πως οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα αλλά και στο διεθνές πολιτικό επίπεδο μπορεί να παρατείνουν την πορεία προς την ευμάρεια.

Ο κ. Νεοκλέους σημειώνει πως τόσο η κακή δημοσιότητα που δόθηκε για την Κύπρο σε θέματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όσο και η αξιολόγηση από το Παγκόσμιο Φόρουμ για Διαφάνεια και Ανταλλαγή Πληροφοριών ήταν πολύ σκληρές και άδικες.

Παράλληλα, ο κ. Νεοκλέους καταγράφει και τον πόλεμο που δέχεται η Κύπρος ως κέντρο παροχής υπηρεσιών μέσω διάδοσης λανθασμένων και παραπλανητικών πληροφοριών.

«Στο σημερινό ανταγωνιστικό κόσμο, όπου τα διεθνή κέντρα παροχής υπηρεσιών συναγωνίζονται ακόμα πιο έντονα και οι κυβερνήσει ανεπτυγμένων χωρών προσπαθούν να αποθαρρύνουν τη χρήση τους, πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή και έτοιμοι να διορθώσουμε λανθασμένες εντυπώσεις ή διαστρεβλώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σε διεθνείς επιχειρήσεις».

Ο τομέας των διεθνών υπηρεσιών, είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει ένα από τους βασικούς παράγοντες προς την οικονομική ανάκαμψη και όσοι εργαζόμαστε σ’ αυτόν έχουμε την ευθύνη, όχι μόνο προς τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας, αλλά και προς όλους τους συμπολίτες μας να διασφαλίσουμε ότι τα πλεονεκτήματα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσω Κύπρου δεν αντικρίζονται υποτιμητικά.    
 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο