Εκπτώσεις ζητούν οι Ρώσοι διοργανωτές ταξιδίων

Η ρωσική αγορά επανέρχεται σιγά-σιγά ύστερα από το σοβαρό μούδιασμα που παρατηρήθηκε την τελευταία περίοδο στη ροή των κρατήσεων, με τους τουριστικούς πράκτορες όμως να πιέζουν για σημαντικές εκπτώσεις στα υφιστάμενα συμβόλαια και τους ξενοδόχους να τις παραχωρούν, ώστε να σωθεί η καλοκαιρινή σεζόν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης.

Τελικά όπως φαίνεται, οι αισιόδοξες προβλέψεις για αύξηση στις αφίξεις τουριστών κυρίως από την Ρωσία αυτό το Καλοκαίρι θα περιοριστούν – σύμφωνα με τους ξενοδόχους – στα περσινά επίπεδα.

Την διαφορά αναμένεται να κάμει η πολιτική αστάθεια που επικρατεί στις γειτονικές χώρες, που θα φέρει μια αυξητική τάση κύματος τουριστών προς τη δική μας πλευρά.

Ο κ. Λοϊζίδης είπε στο ΚΥΠΕ ότι “το σοβαρότατο μούδιασμα στην ροή των κρατήσεων για το καλοκαίρι ιδιαίτερα από τη Ρωσία φαίνεται να το ξεπερνούμε. Ξεπεράστηκε τις τελευταίες ημέρες και επανήλθε η ροή των κρατήσεων, αλλά υφίστανται πιέσεις οι ξενοδόχοι για να παραχωρήσουν εκπτώσεις”.

Έχουν ζητήσει, σημείωσε, σοβαρές εκπτώσεις στα υφιστάμενα συμβόλαια. “Ζητούν από τους ξενοδόχους σημαντικές εκπτώσεις που αναγκάζονται να παραχωρήσουν για να σωθεί η σεζόν”.

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, είναι πιο ενθαρρυντικά τα πράγματα κι ευελπιστούμε ότι δεν θα γίνει τίποτα το δραματικό, το οποίο θα αλλάξει την παρούσα κατάσταση.

“Σιγά-σιγά επανέρχονται οι κρατήσεις σε κάποιο λογικό ρυθμό”, επεσήμανε.

Σχετικά με τις προβλέψεις για αυξητικές τάσεις στις φετινές αφίξεις που είχαν προηγηθεί, ο κ. Λοϊζίδης είπε πως “τουρισμός είναι μια βιομηχανία που είναι ευάλωτη σε εξωγενείς συνθήκες και πολιτικές αναταραχές. Αν τα πράγματα παραμείνουν ομαλά, όπως σήμερα, πιστεύουμε ότι θα πάει καλά η χρονιά. Υπολογίζω ότι θα έχουμε τις ίδιες τις επιδόσεις τις περσινές”.

Γενικά, σημείωσε, θέλω να εκφράσω μια αισιόδοξη νότα χωρίς να έχω επίσημα στοιχεία.

Σημαντικό είναι, συνέχισε, πως αν υπάρχουν άλλα δεδομένα – λόγω πολιτικής αστάθειας που επικρατεί στις γειτονικές μας χώρες - δεν ξέρουμε πώς θα επηρεάσει την όλη κατάσταση. “Ενδεχομένως να μας διοχετεύσει σημαντικό αριθμό επιπρόσθετης κίνησης”, πρόσθεσε

Ερωτηθείς για την αγγλική αγορά, είπε πως “θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια που δεν θα έχει πτώση”.

Η εκτίμηση μας κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, είναι ότι “θα είμαστε στα ίδια επίπεδα με τα περσινά δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει άλλη δραματική αλλαγή στα δεδομένα”.

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο