Ημερίδα: Η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στο σύγχρονο σχολείο

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου προγραμματίζει - σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού - επιμορφωτική Ημερίδα για θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και διαχείρισης της ετερότητας στο σύγχρονο σχολείο. Η Ημερίδα Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 (8:30 - 17:00), στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια», στη Λευκωσία.

Η επιμορφωτική δράση αποσκοπεί, κυρίως, στο να αναδείξει τρόπους με τους οποίους η ταυτότητα και η ετερότητα των παιδιών, καθώς και το κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο του σχολείου, αλληλεπιδρούν και διαμορφώνουν αποτελεσματικές πρακτικές και στρατηγικές στη διδασκαλία. Τα πιο πάνω θέματα θα τύχουν επεξεργασίας μέσα από δραστηριότητες εργαστηριακού – βιωματικού τύπου που θα εμπλέξουν τους συμμετέχοντες στην όλη διαδικασία. Θα δοθεί έμφαση σε βιωματικές δραστηριότητες ενσυναίσθησης και θα αξιοποιηθούν διδακτικά σενάρια για τάξεις με παιδιά μεταναστών, καθώς επίσης ποικίλο διδακτικό υλικό. Την επιμόρφωση θα αναλάβει ομάδα εισηγητών/τριών από τον ελλαδικό χώρο -ακαδημαϊκοί και επιστημονικοί συνεργάτες- με ιδιαίτερη εμπειρογνωμοσύνη στο θέμα.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.pi.ac.cy
 
Σε ποιους απευθύνεται
Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων καθώς και σε άλλα άτομα με ειδικό ενδιαφέρον για το θέμα.
 
Πώς να δηλώσετε συμμετοχή
Η δήλωση ενδιαφέροντος από τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Ημερίδα θα γίνεται με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας κάθε σχολικής μονάδας ηλεκτρονικά,μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία Ημερίδες, μέχρι και την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014.
 
Άλλοι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου 22402370/22402354 (ώρες γραφείου), μέχρι και  την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014.
 
Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στις 10 Απριλίου 2014.
 
Πληροφορίες Ημερίδας
Οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια της Ημερίδας θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα.
Στα άτομα που θα παρακολουθήσουν την Ημερίδα θα προσφερθεί γεύμα και θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.pi.ac.cy και www.pi.ac.cy/synedriodiapolitismiki. Π.Α. στο τηλ. 22402370 /22402354, μέχρι και την Τετάρτη, 9/4/2014
 
*Η Ημερίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε.
 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο