Powered by

Σχεδόν διπλάσια κέρδη για την Daimler

Η Daimler AG ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν στο α΄ τρίμηνο καθώς ο συνδυασμός της πρόσφατης έκδοσης νέων μοντέλων, μεταξύ των οποίων και ένα πολυτελές sedan, βοήθησε ώστε να ενισχυθούν οι πωλήσεις στην Κίνα και στις άλλες αγορές, και να αυξηθεί η κερδοφορία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,03 δισ. ευρώ από τα 564 εκατ. ευρώ, εν μέρει αντανακλώντας την αύξηση στις πωλήσεις του Mercedes S-Class  sedan. Τα έσοδα αυξήθηκαν 13% στα 29,46 δισ. ευρώ από τα 26,20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Daimler.

«Η στρατηγική ανάπτυξης της Daimler και οι προσπάθειες βελτίωσης των προγραμμάτων αποδοτικότητας λαμβάνουν χώρα και θα συνεχιστούν συστηματικά», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Bodo Yebber.

Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων αναμένει ότι θα επωφεληθεί από την ανάκαμψη στην αγορά αυτοκινήτου της Ευρώπης φέτος, αλλά οι προοπτικές της επίσης βασίζονται στην ανάπτυξη στις ΗΠΑ και στην Κίνα, όπου η εταιρεία έχει ενισχύσει την παρουσία της με την αναδιάρθρωση της οργάνωσης των πωλήσεων, ενώ προσθέτει τους προμηθευτές της Mercedes.

Η Daimler επιβεβαίωσε επίσης την εκτίμησή της για μια σημαντική αύξηση των εσόδων και των λειτουργικών κερδών από τις βασικές δραστηριότητές της φέτος.

Η κερδοφορία στις δραστηριότητες αυτοκινήτου της Daimler αυξήθηκαν στο α΄ τρίμηνο. Το λειτουργικό περιθώριο της μονάδας, αυξήθηκε στο 7% από το 3,3%, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα του μεσοπρόθεσμου στόχου της εταιρείας για 10%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε αυτοκίνητα σε υψηλότερες τιμές και η διευρυμένη σειρά των μοντέλων Mercedes συνέβαλε επίσης στη βελτίωση των περιθωρίων κερδοφορίας και πωλήσεων.

Οι βασικές γερμανικές ανταγωνιστικές της Mercedes, BMW AG και Audi (μονάδας της Volkswagen), ανακοινώνουν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: capital.gr
 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί