Europe: Good Buy or Goodbye?

Ανάλυση των αγορών από τη Saxo Bank σε μία μόνο ημερίδα στη Λεμεσό

Η Saxo Bank, η οποία εξειδικεύεται στις επενδύσεις και τις διαδικτυακές συναλλαγές, διοργανώνει ημερίδα με στόχο να παρουσιάσει τη δική της μακροοικονομική ανάλυση των αγορών, με έμφαση σε αυτές των ομολόγων. Η απογευματινή αυτή ημερίδα, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου στο ξενοδοχείο Le Meridien Spa and Resort της Λεμεσού, με κύριο ομιλητή τον Simon Fasdal, Head of Fixed Income της Saxo Bank, απευθύνεται σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Europe: Make or Break?

Η πρώτη παρουσίαση, με τίτλο Europe: Make or Break?, θα επικεντρωθεί στο οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον της Ευρώπης, στις προκλήσεις των οικονομιών της και στις επενδυτικές προοπτικές των ευρωπαϊκών μετοχών και ομολόγων. Όπως σημειώνει ο Simon Fasdal: «Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, όχι μόνο οικονομικές, ενώ διάφοροι πολιτικοί παράγοντες θα παίξουν μεγάλο ρόλο από το ερχόμενο καλοκαίρι κι έπειτα». Και διευκρινίζει ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν γίνει πολλά, με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε σε μια διαφορετική, πολύ πιο αισιόδοξη αγορά από ό, τι κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης θα επικεντρωθεί στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, καθώς και σε άλλα επενδυτικά τους προϊόντα, απαντώντας στο ερώτημα εάν οι ημέρες πανικού του 2013 θα μας επιστρέψουν σε αυτούς τους επενδυτικούς προορισμούς.  Επισημαίνεται ότι η οικονομική αναταραχή του 2013 επηρέασε ποικιλοτρόπως τις αναδυόμενες αγορές κι έχει οδηγήσει σε αναδιαμόρφωση των τιμών για πολλά επενδυτικά τους προϊόντα, ενώ τοποθέτησε τις οικονομίες αυτές σε νέα βάση, με ασθενέστερα νομίσματα και χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης. «Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των αναδυόμενων και των ανεπτυγμένων αγορών, όπως διαμορφώθηκε το 2013, θα πρέπει να εξετασθεί πολύ πιο προσεκτικά από τους επενδυτές», σχολιάζει ο κ. Fasdal. Και συμπληρώνει λέγοντας ότι «ακόμα κι αν υπάρχει αστάθεια στις αναδυόμενες αγορές, βλέπουμε ότι εν μέσω αυτής της αναταραχής προκύπτουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.»

Ο Simon Fasdal είναι επικεφαλής του τμήματος Fixed Income της Saxo Bank. Έχει 17 χρόνια εμπειρίας στις επενδυτικές αγορές και συναλλαγές. Έχει επίσης ηγηθεί πολλών τμημάτων Fixed Income σε σκανδιναβικές τράπεζες. Σε όλη τη σταδιοδρομία του έχει επιδείξει μια σταθερή εστίαση στην πλήρη γκάμα των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Η Saxo Bank είναι κορυφαία στις διαδικτυακές επενδυτικές συναλλαγές, προσφέροντας σε ιδιώτες και θεσμικούς πελάτες ένα πλήρες πακέτο εργαλείων για τις συναλλαγές και τις επενδυτικές στρατηγικές τους.                        

Η διαδικτυακή της πύλη για το χρηματοοικονομικό κοινό, TradingFloor.com, είναι η πρώτη κοινωνική πλατφόρμα συναλλαγών που προσφέρει όλη την γκάμα επενδυτικών προϊόντων. Ως μια πλήρως αδειοδοτημένη και ρυθμισμένη ευρωπαϊκή τράπεζα, η Saxo Bank επιτρέπει στους πελάτες της να πραγματοποιούν συναλλαγές σε FX, CFDs, ETFs, Stocks, Futures, Options και άλλα παράγωγα στη βραβευμένη της SaxoTrader πλατφόρμα, η οποία είναι προσιτή από υπολογιστή, ταμπλέτα ή smartphones με ένα μόνο λογαριασμό και διαθέσιμη σε πάνω από 20 γλώσσες. Η πλατφόρμα είναι white-labeled από 100 και πλέον μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Η Saxo Bank προσφέρει επίσης επαγγελματική διαχείριση χαρτοφυλακίου και αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες μέσω της Saxo Privatbank. Ιδρύθηκε το 1992, έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη και έχει γραφεία σε 25 χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία.

Οργανωτής: Saxo Bank. Χορηγός Επικοινωνίας: goldnews.com.cy. Συντονιστής: ΙΜΗ

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Ν. Χριστοδουλίδης: Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για από κοινού εταιρεία προς συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό