Powered by

Ισπανία: Αποκλιμακώνονται οι πιέσεις από την ανεργία

Τον καλύτερο Μάρτιο, των τελευταίων πέντε ετών, γνώρισε η αγορά εργασίας στην Ισπανία. Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 84.000, γεννώντας αισιοδοξία ότι η αναιμική ανάπτυξη έχει αρχίσει να περνάει και στην πραγματική οικονομία.
 Είναι ο έκτος συνεχόμενος μήνας, που η ανεργία στην Ισπανία σημειώνει πτώση, έστω και οριακή, κατά 0,35%.

«Λιγότερη ανεργία και περισσότερες θέσεις εργασίας είναι ξεκάθαρα σημάδια ότι η οικονομία βελτιώνεται και η ανάκαμψη ξεκίνησε» δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Fátima Báñez. «Είναι καλά νέα και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για όσους παραμένουν άνεργοι. Για εμάς, περισσότερες δουλειές σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης και πάνω από όλα περισσότερες δουλειές είναι η εγγύηση μίας πραγματικής ανάκαμψης.»

Την ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας οδηγεί ο τομέας των υπηρεσιών και κυρίως ο τουρισμός.

Ακολουθούν κατασκευές και βιομηχανία, ενώ αντίθετα στον αγροτικό τομέα η συρρίκνωση της απασχόλησης συνεχίζεται.

Από την Αθήνα, όπου βρέθηκε για τη συνεδρίαση του Ecofin, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αγορά εργασίας θα συνεχίσει να βελτιώνεται, παρότι παραδέχτηκε ότι «μένουν ακόμα πολλά να γίνουν.»

Η Ισπανία έκλεισε το 2013 με ανεργία στο 26%, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, μετά της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: euronews.com
 

Δειτε Επισης

Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ
Ανάβουν το πράσινο φως στην Βουλγαρία...Γίνεται το 21ο μέλος της ζώνης του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2026
UBS: Η επενδυτική στρατηγική για τις αγορές το δεύτερο εξάμηνο
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν-Τραμπ για δασμούς… «Θέλουμε μία win-win συμφωνία»
Κάμψη στις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Ανοδική πορεία σε ετήσια βάση
Γερμανία: Ανακάμπτει η βιομηχανία-Αγώνας δρόμου για τους δασμούς Τραμπ
Σουηδία: Η επιτάχυνση του πληθωρισμού επηρεάζει τη μείωση επιτοκίων τον Αύγουστο