Περσικός Κόλπος: Ευκαιρίες για Κύπριους

Όλες οι δυνατότητες δραστηριοποίησης των κυπριακών εταιρειών στις χώρες-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου παρουσιάζονται στο Τhe Doing Business in the Gulf Conference.

Κατά την οικονομική ύφεση της δεκαετίας του 1970 υπήρξε μεγάλη εκροή ανθρωπίνου δυναμικού από την Κύπρο προς τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου(GCC), στις οποίες προσφέρονταν άφθονες και σημαντικά κερδοφόρες ευκαιρίες εργοδότησης. Με τους μισθούς που εισέπρατταν Κύπριοι εργαζόμενοι, κατά τις δεκαετίες 1970 και 1980, βοηθήθηκε σημαντικά η επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας και κατέστη εφικτό το «οικονομικό θαύμα» του νησιού.

Σήμερα, για την επανεκκίνηση της οικονομίας, καλούνται οι κυπριακές εταιρείες να στραφούν για ανεύρεση επιχειρηματικών συνεταίρων και επιχειρηματικών συναλλαγών προς την, πολλά υποσχόμενη για ανάπτυξη και υψηλές αποδόσεις επενδύσεων, Ανατολή. Πρωτοβουλίες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που έχουν σκοπό τη διαφοροποίηση της οικονομίας και την προώθηση ανάπτυξής της σε τομείς πέραν της πετρελαϊκής βιομηχανίας, έχουν δημιουργήσει σωρεία επενδυτικών ευκαιριών στην περιοχή.

Με το φιλικό προς τις επενδύσεις οικονομικό περιβάλλον της περιοχής, τη γεωγραφική εγγύτητά της με την Κύπρο και τα εγγενή πλεονεκτήματα της χρήσης εργοστασίων υψηλής εντάσεως ενέργειας, οι χώρες-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες στις κυπριακές εταιρείες.

Το συνέδριο
Το Τhe Doing Business in the Gulf Conference στοχεύει στην παρουσίαση μιας λεπτομερούς εικόνας, στους επιχειρηματίες της Κύπρου, του περιβάλλοντος της περιοχής του Κόλπου. Θα παρουσιάσει:
•    Εκτενή ανάλυση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης των χωρών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και των επιχειρηματικών ευκαιριών που προσφέρουν.
•    Ειδικές αναφορές για κατανόηση των δυνατοτήτων της αγοράς των χωρών-μελών, καθώς και των εγχώριων κινδύνων και προκλήσεων.
•    Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι κυπριακές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή του Κόλπου.
•    Μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των πιθανών χρηματοδοτικών επιλογών, καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου, από τις 08:30 έως τις 16:00, στο ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσίας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των πρεσβειών των Κουβέιτ, Κατάρ, και Ομάν.

Οργανωτής: IMH και περιοδικό Gold. Υποστηρικτές: Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), Cyprus-GCC Business Association, Cyprus-Qatar Business Association, και Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Χορηγός Επικοινωνίας: INBusinessNews.com.

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής: ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Ν. Χριστοδουλίδης: Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για από κοινού εταιρεία προς συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό