Powered by

BofA: Ανέκτησε εμπιστοσύνη η Ελλάδα

Την  εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, παρά την ύπαρξη πολιτικού ρίσκου διατυπώνουν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch σε ανάλυση που έδωσαν σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Η τράπεζα σε ανάλυσή της με τίτλο «Είναι επιτέλους ηλιόλουστα στην Ελλάδα» (It's finally sunny in Greece) χαρακτηρίζει «πολύ επιτυχημένο» τεστ την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, σημειώνοντας πως καταδεικνύει ότι χώρα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Η Bank of America Merrill Lynch εστιάζει στο γεγονός ότι υπάρχουν προσδοκίες ότι η Ελλάδα θα δεχθεί στήριξη από ένα μικρό «κούρεμα» του επίσημου τομέα (OSI) και ότι είναι πολύ πιθανό να δεχθεί και περισσότερη ελάφρυνση στα επόμενα χρόνια.

Ο οίκος υποστηρίζει πως η δημοσιονομική υπεραπόδοση δείχνει ότι θα πρέπει να είναι ευκολότερο για την Ελλάδα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους στο μέλλον, ενώ κάνει αναφορές και στις θετικές επιδόσεις του 2013 (επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών). Πάντως, ξεκαθαρίζει πως η εφαρμογή της «φιλόδοξης» μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για την υποστήριξη της ανάκαμψης.

Στα βασικά ρίσκα της Ελλάδας η Bank of America Merrill Lynch συγκαταλέγει την πολιτική αβεβαιότητα η οποία όπως αναφέρει θα μπορούσε να αυξηθεί ενόψει των εκλογών του Μαΐου και τις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο.

Αναφορικά με τις τράπεζες, εκτιμά ότι τα στοιχεία από τα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος παρέχουν μια λογικά συντηρητική εκτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως μετά και την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ο κλάδος θα είναι ανακεφαλαιοποιημένος αρκετά ώστε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών
Προς πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου η Ελλάδα-Το σχέδιο και το μήνυμα σε διεθνείς επενδυτές