Powered by

Επίδειξη δύναμης από τον Μεντβέντεφ

Η Ρωσία είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει την επίδραση οποιωνδήποτε κυρώσεων επιβληθούν ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο κ. Μεντβέντεφ δήλωσε επίσης, μιλώντας στο κοινοβούλιο, πως η Ρωσία θα επιμείνει στη δίκαιη πρόσβαση στις ξένες αγορές για τις ενεργειακές εξαγωγές της και θα προσφύγει, αν αυτό καταστεί απαραίτητο, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ή θα ζητήσει τη διαιτησία του.

"Είναι ένας αδιέξοδος δρόμος, αλλά αν ορισμένοι από τους δυτικούς εταίρους μας αποφασίσουν εντούτοις να τον πάρουν, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να το αντιμετωπίσουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Και θα κερδίσουμε", δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ κατά την ομιλία του στη Δούμα.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, οι οποίες έχουν ήδη υιοθετήσει στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος προσωπικοτήτων ή οικονομικών ιδρυμάτων της Ρωσίας λόγω της ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, εξετάζουν το ενδεχόμενο να θέσουν σε εφαρμογή μια νέα σειρά κυρώσεων, κυρίως οικονομικών, καθώς η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία επιδεινώνεται.

"Είμαι πεπεισμένος πως είμαστε σε θέση να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειές τους", τόνισε ο κ.Μεντβέντεφ.

"Ασφαλώς δεν απαρνούμαστε τη συνεργασία με ξένες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα των δυτικών χωρών. Όμως θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μη φιλικά μέτρα", συνέχισε.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως οι τομείς που μπορεί να πληγούν από τις κυρώσεις, όπως αυτός της άμυνας ή των προϊόντων εξοπλισμού, θα λάβουν από την κυβέρνηση "την απαραίτητη στήριξη".

 

Δειτε Επισης

ΕΚΤ: Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Κοντά στο να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και σε τροχιά ένταξης στη ζώνη του ευρώ η Βουλγαρία
Το στοίχημα των $10 δισ. στο deal Chevron–Hess και η «τρικλοποδιά» της Exxon
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών το Χάρβαρντ
Τραμπ: Αδιέξοδες οι συζητήσεις με Ε.Ε.-Άμεσοι δασμοί 50%, σε ισχύ από 1η Ιουνίου
ΕΚΤ: Η επιβράδυνση στους μισθούς στηρίζει τις προβλέψεις για νέα μείωση στα επιτόκια
Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin-Άγγιξε τα 112.000 δολάρια
Έκθεση HSBC: Οι αμερικανικές εταιρείες πλήττονται περισσότερο από τους δασμούς Τραμπ
Ιαπωνία: Σε υψηλό 28 μηνών ο δομικός πληθωρισμός
Γαλλία: Απροσδόκητη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο