ΣΕΛΚ: Ζημιά από δημοσιοποίηση ονομάτων

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν γενική και απερίσκεπτη δημοσιοποίηση στοιχείων, ονομάτων και εταιρειών ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό την Κύπρο ως Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο και Κέντρο Διεθνών Δραστηριοτήτων.
  
Ο Σύνδεσμος σχολιάζει σε ανακοίνωσή, τις προθέσεις που υπάρχουν για δημοσιοποίηση καταλόγου φυσικών και νομικών προσώπων οι οποίοι μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό πριν από τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου.
 
Τονίζουμε ακόμα ότι “θα προκληθεί τεράστια ζημιά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για σταθεροποίηση της οικονομίας, του τραπεζικού τομέα αλλά και για διατήρηση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων στην Κύπρο,” σημειώνει.
 
Όπως διευκρινίζει ο Σύνδεσμος, σε ένα Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο όπως είναι η Κύπρος, φυσικά ή νομικά πρόσωπα προβαίνουν στο πλαίσιο των συνήθων εργασιών τους πολύ τακτικά σε τέτοιες συναλλαγές οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τους. Παράλληλα, αναφέρει, δεν πρέπει να διαφεύγει ότι πολλά από αυτά τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ενδεχομένως να  έχουν απολέσει πολλά εκατομμύρια ευρώ λόγω των κουρεμάτων που έγιναν στη Λαϊκή Τράπεζα και στην Τράπεζα Κύπρου.
 
Καταλήγοντας, αναφέρεται ότι “σεβόμαστε και υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες που γίνονται από τα αρμόδια όργανα για να εξετασθεί από τη δικαιοσύνη το ζήτημα της οικονομικής κατάρρευσης της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της  εκροής κεφαλαίων. Είναι δε φρόνιμο, να αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα ολοκληρωμένων ερευνών πριν να καταλήγουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα.”
 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο