ADV. FEATURE: Eurolife

Με προσεκτικές και προνοητικές κινήσεις η Eurolife κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της ακόμα και σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά όπως το 2013. «Με επαγγελματική διαχείριση και παγκόσμια διασπορά των επενδύσεων όλα μας τα ταμεία είχαν θετικές αποδόσεις και πέραν του 75% των επενδύσεων μας είναι ρευστοποιήσιμο σε μια μόνο μέρα», εξηγεί η γενική διευθύντρια, Άρτεμις Παντελίδου

Το δυνατό χαρτί της EuroLife δεν είναι άλλο από την ίδια την ομάδα της. Μια ομάδα 296 ατόμων που εργάζεται για ένα καλύτερο αύριο, στοχεύοντας στην διαφάνεια και ειλικρίνεια. «Η EuroLife είναι μια οικονομικά εύρωστη και υγιής Εταιρεία και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους 100,000 και πλέον πελάτες μας και να δημιουργήσουμε σχέση ζωής με ακόμη περισσότερους».

Κυρία Παντελίδου λίγα λόγια για την εταιρεία, από πότε λειτουργεί, πόσα χρόνια δραστηριοποιείται στην Κύπρο; Τι μερίδιο αγοράς κατέχετε;
Ξεκινήσαμε την εξελικτική και ανοδική μας πορεία πριν από 24 χρόνια και κατέχουμε ένα μερίδιο αγοράς πάνω από το 28%. Μέχρι στιγμής έχουμε καταβάλει σχεδόν €1δις σε εξαργυρώσεις, ωφελήματα λήξης και απαιτήσεις σε συμβόλαια ζωής, ατυχημάτων και υγείας, και διατηρούμε ασφαλιστικά αποθέματα €428 εκ. Διαθέτουμε ένα ασφαλιστικό δίκτυο 200 ατόμων πλήρους απασχόλησης και 96 άτομα διοικητικό προσωπικό. Το 2012 πιστοποιηθήκαμε με το πρότυπο Investors in People (IIP), αποδεικνύοντας τη σημασία που δίνουμε στην ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των πρακτικών μας για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τον κλάδο; Πως επηρεαστήκατε και πως καταφέρατε να αντεπεξέλθετε;
Το 2013 ήταν πραγματικά μια ιδιαίτερη χρονιά για όλη την κυπριακή οικονομία αλλά και για το χώρο των ασφαλειών. Σαν EuroLife, αντιμετωπίσαμε άμεσα την κατάσταση κινούμενοι σε δύο βασικούς άξονες, πρώτο με τη σωστή εξυπηρέτηση και άμεση ενημέρωση των πελατών μας για την κατάσταση των ασφαλιστικών τους σχεδίων και δεύτερο την παροχή επιλογών και λύσεων προσαρμοσμένων στα δεδομένα της σημερινής εποχής.
Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες των πελατών τη στιγμή που μας είχαν πραγματικά ανάγκη και προστατεύσαμε σε εξαιρετικά ψηλό ποσοστό τα συμφέροντα τους. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι με την επαγγελματική διαχείριση και παγκόσμια διασπορά των επενδύσεων μας, όλα τα ταμεία μας το 2013 είχαν θετικές αποδόσεις και πέραν του 75% των επενδύσεων μας είναι ρευστοποιήσιμο σε μια μόνο μέρα.

Τι προϊόντα και υπηρεσίες προσφέρετε;
Όπως ήδη προανέφερα, όλες μας οι ενέργειες περιβάλλονται γύρω από τις ανάγκες και επιθυμίες του πελάτη . Πάντοτε, το ζητούμενο είναι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στη βάση των προσωπικών δεδομένων του κάθε πελάτη ξεχωριστά. Σε αυτή τη βάση ο πελάτης μας, μπορεί να έχει αυτό που ταιριάζει στα δικά του προσωπικά και οικονομικά δεδομένα.
Επιπρόσθετα, έχουμε εμπλουτίσει την γκάμα των επιλογών με τις ανάγκες του σήμερα. Για παράδειγμα το νέο ασφαλιστικό σχέδιο «Κτίζω Εφάπαξ», απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει τη συνταξιοδότηση του και το νέο σχέδιο Lifecare που προσφέρει τη δυνατότητα κάλυψης σε περίπτωση διάγνωσης μιας από τις 42 καλυπτόμενες σοβαρές ασθένειες σε πολύ προσιτό κόστος.

Ποιο είναι το δυνατό σας χαρτί;
Το δυνατό μας χαρτί δεν είναι άλλο από την ομάδα που ονομάζεται EuroLife. Η ομάδα αυτή των 296 ατόμων εργάζεται για ένα καλύτερο αύριο, στοχεύοντας στην διαφάνεια και ειλικρίνεια. Η EuroLife είναι μια οικονομικά εύρωστη και υγιής Εταιρεία, και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε
τους 100,000 και πλέον πελάτες μας και να δημιουργήσουμε σχέση ζωής με ακόμη περισσότερους.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2014;
Το 2014 θα είναι το ίδιο απαιτητικό όπως και το 2013, γεμάτο με νέες προκλήσεις και νέες προοπτικές. Παρ’ όλη την αναμενόμενη ύφεση στην Κυπριακή αγορά, προσβλέπουμε ότι το 2014 το μερίδιο αγοράς της EuroLife θα αυξηθεί.
Η ασφάλεια σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Στόχος μας είναι η ενημέρωση, διαφάνεια και στήριξη των πελατών μας και η προσφορά λύσεων βάσει των σημερινών δεδομένων. Η αναγκαιότητα για μια σωστή και ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο στο υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον, αφού οι ανάγκες που καλύπτει μια ασφάλεια, όπως σε περίπτωση θανάτου, ή ανικανότητας, τα ιατρικά έξοδα, οι σπουδές, η σύνταξη είναι πολύ σημαντικές και περισσότερο από ποτέ πρωταγωνιστές στην καθημερινότητα μας. Η EuroLife διαθέτει την πείρα και την τεχνογνωσία για να προσφέρει λύσεις στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου.

Ποια είναι η θέση σας όσον αφορά το θέμα της συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιρειών στο ΓΕΣΥ και την παροχή επαγγελματικών συντάξεων;
Για το ΓΕ.ΣΥ, αυτό που ουσιαστικά επιζητούμε είναι η ευκαιρία να ανταγωνιστούμε ελεύθερα και με ίσους όρους, με τον κρατικό οργανισμό ασφάλισης, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον πολίτη να επιλέξει τον οργανισμό ασφάλισης του, είτε αυτός είναι ο κρατικός ή μια ασφαλιστική, αποφεύγοντας ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται σε ένα μονοπωλιακό κρατικό σύστημα.
Η θέση αυτή της EuroLife αντικατοπτρίζεται πλήρως και στη θέση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών και δεν έχει στόχο να ανατρέψει την πορεία εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας αλλά ούτε και την ανάληψη συνολικής ευθύνης του τομέα υγείας. Αντιθέτως αυτό που επιθυμούμε είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου σχεδίου έχοντας πάντα ως αρχή το συμφέρον του πολίτη.
Όσον αφορά τον τομέα των επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών, πρωταρχικός μας στόχος δεν είναι άλλος από το να συμβάλουμε στην καλύτερη ανάπτυξη των συντάξεων, διασφαλίζοντας έτσι ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής του πολίτη στην αφυπηρέτηση του.
 

H παρουσίαση φιλοξενήθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2014 του IN Business στα πλαίσια του αφιερώματος "H Ασφαλιστική Βιομηχανία στην Κύπρο"
 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο