ADV. FEATURE: CNP Cyprialife

Με δύο ισχυρά χαρτιά στα χέρια της, την κεφαλαιουχική της επάρκεια και το ανθρώπινο δυναμικό της, η CNP Cyprialife μπορεί να δώσει στους πελάτης της τη σιγουριά που χρειάζονται μέσα στην καθημερινή αβεβαιότητα.
Όπως εξήγησε η Ανδρεανή Καλλιμάχου, γενική διευθυντής της CNP Cyprialife, η εταιρεία κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013 διέθετε ίδια κεφάλαια ύψους €87 εκ, καλύπτοντας πολλαπλές φορές τόσο το ελάχιστο περιθώριο φερεγγυότητας Solvency I που ισχύει σήμερα, όσο και το πιο απαιτητικό ελάχιστο περιθώριο φερεγγυότητας που θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2016 (Solvency II). Το δεύτερο μεγάλο χαρτί της εταιρείας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. «Μέσα από συνεχή εκπαίδευση, συνδυάζει γνώση και εμπειρία και προσφέρει, σε όλους τους τομείς, επαγγελματική και άμεση  εξυπηρέτηση. Μαζί με το δίκτυο ασφαλιστικών μας διαμεσολαβητών κύριο μέλημα είναι να στεκόμαστε με υπευθυνότητα δίπλα στους πελάτες μας όταν βρεθούν σε ώρα ανάγκης», τόνισε.

Κα Καλλιμάχου, πείτε αρχικά λίγα λόγια για την εταιρεία σας.
Η CNP Cyprialife ιδρύθηκε το 1995, με στόχο την προσφορά πρωτοποριακών σχεδίων προστασίας, υγείας και αποταμίευσης, που προσαρμόζονται αποτελεσματικά στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας. Εφαρμόζοντας μία πελατοκεντρική φιλοσοφία, με κύριο άξονα την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση. Η εταιρεία σύντομα κατάφερε να καθιερωθεί σαν μια από τις ισχυρότερες ασφαλιστικές του κλάδου ζωής, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στην κυπριακή αγορά.
Από την 1η Ιανουαρίου 2009, ο Γαλλικός ασφαλιστικός κολοσσός CNP Assurances, με παρουσία σε  δέκα χώρες, κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του μετοχικού κεφαλαίου της CNP Cyprialife. Η δυναμική παρουσία της CNP Assurances, με την εξειδικευμένη γνώση, την εμπειρία και το διεθνές κύρος, αποτελεί εγγύηση αξιοπιστίας. H CNP Cyprialife διαθέτει, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις, σύγχρονα, ευέλικτα ασφαλιστικά σχέδια που καλύπτουν τους κλάδους Προστασίας, Υγείας και Ατυχημάτων, Συνταξιοδότησης και Επένδυσης.
Διαχρονική μας πεποίθηση είναι πως μία ασφαλιστική εταιρεία οφείλει να εξελίσσεται διαρκώς και να απαντά άμεσα στις προκλήσεις των καιρών. Για αυτό και επενδύουμε συνεχώς στην τεχνογνωσία και στην αναβάθμιση των ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών. Όλες μας οι προσπάθειες στηρίζονται στην ποιότητα και στον επαγγελματισμό του ανθρώπινου δυναμικού μας. Ξέρετε, σε μία ασφαλιστική εταιρεία, η διαφορά δεν προκύπτει μόνο από τα προϊόντα. Έρχεται και από τους ανθρώπους. Είμαστε περήφανοι για το δίκτυο πωλήσεων μας που αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη το ρόλο και τη σημασία μίας ασφαλιστικής εταιρείας που παρέχει στους πελάτες της τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σιγουριά.

Το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τον κλάδο. Πως επηρεαστήκατε και πως καταφέρατε να αντεπεξέλθετε;
Το 2013 ήταν μια από τις δυσκολότερες χρονιές για την κυπριακή οικονομία, κατά την οποία επηρεάστηκε αναπόφευκτα και η ασφαλιστική βιομηχανία.
Ειδικότερα στον τομέα του κλάδου ζωής, υπήρξαν περιπτώσεις πελατών που αναγκάστηκαν να εξαγοράσουν τα αποταμιευτικά ασφαλιστικά τους σχέδια, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που τόσα χρόνια αποταμίευαν  για κάλυψη άμεσων αναγκών λόγω απώλειας των εισοδημάτων τους. Είχαμε επίσης περιπτώσεις πελατών που αδυνατούσαν, λόγω της κρίσης, να πληρώσουν το ασφάλιστρο τους ή ακόμη κάποιους να προβληματίζονται για τη συνέχιση των συμβολαίων τους, λόγω της προσωρινής αβεβαιότητας στο διάστημα μετά τα γεγονότα του Eurogroup.
Σε μια αντίξοη χρονιά, όπως το 2013, η CNP Cyprialife κατέβαλε €110 εκ σε πελάτες της και στις οικογένειες τους, για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια. Διεκπεραιώθηκαν 62.000 απαιτήσεις, γεγονός που αντανακλά την άμεση ανταπόκριση, τη συνέπεια αλλά και τη διαχρονική αξιοπιστία της εταιρείας. Αυτό εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και απέδειξε ότι, χωρίς πολλά λόγια, στα δύσκολα φαίνονται οι ικανοί. Η κεφαλαιουχική επάρκεια, η ρευστότητα, η ορθή διαχείριση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου και η σύνεση της εταιρείας, είχαν σαν αποτέλεσμα να παραμείνει δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα.
Μέσα όμως σε όλη τη γενικευμένη κατάσταση αστάθειας που προκάλεσε η κρίση, στον τομέα της υγείας δημιουργήθηκαν προοπτικές. Και αυτό διότι πολλοί συνειδητοποίησαν το αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να βρεθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο σοβαρό θέμα υγείας. Το 2013 η εταιρεία μας είχε σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών ασφαλίσεων ατυχημάτων και υγείας -σε σχέση με το 2012- προσφέροντας προγράμματα ολοκληρωμένης φροντίδας και προστασίας.

Ποιοί είναι οι στόχοι σας για το 2014 και πως αντιμετωπίζει η εταιρεία τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης;
Το 2014 αναμένεται να είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για την οικονομία του τόπου. Ειδικότερα στον ασφαλιστικό χώρο, η πιθανή μείωση των μέσου οικογενειακού εισοδήματος θα δυσχεράνει την πώληση αποταμιευτικών προϊόντων.
Αυτή όμως η εξέλιξη δημιουργεί και ευκαιρίες για εκείνες τις ασφαλιστικές εταιρείες ζωής που μπορούν να αναπτύξουν νέα προϊόντα και να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις για τη διασπορά του επενδυτικού κινδύνου τόσο για επενδύσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, όσο και για δημιουργία κεφαλαίου για τη συνταξιοδότηση.  
Παράλληλα, μέσα στο σημερινό περιβάλλον αβεβαιότητας, μεγαλώνει η ανάγκη για εξασφάλιση της οικογένειας σε ενδεχόμενες δυσάρεστες περιπτώσεις, αλλά και η ανάγκη ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος.
Η πρόκληση λοιπόν για όλους εμάς, τους ανθρώπους της CNP Cyprialife, είναι να εξελίσσουμε τα προϊόντα και να μεγιστοποιούμε συνεχώς την αξία των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Αυτό προϋποθέτει προσαρμογή, με ταχύτητα και ευελιξία, στις απαιτήσεις της ασφαλιστικής αγοράς.

Ποιά είναι η θέση σας όσον αφορά το θέμα της συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιρειών στο ΓΕΣΥ και στη διαχείριση των Ταμείων Προνοίας;
Οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν τεχνογνωσία, έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στον τομέα των επενδύσεων. Επίσης διαθέτουν ανεπτυγμένα συστήματα στη διαχείριση των απαιτήσεων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στη διαχείριση επενδύσεων.
Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να αξιοποιηθούν με τη συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών και στον τομέα της υγείας, σαν εναλλακτική λύση που προσφέρει τις ίδιες καλύψεις με αυτές του  Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, και στον τομέα των Ταμείων Προνοίας παρέχοντας επιλογές σε μικρά ή μεσαία ταμεία που δεν διαθέτουν εμπειρία ή που επιθυμούν να εμπιστευθούν τη διαχείριση των επενδύσεων και των μερίδων των πελατών σε ειδικούς.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Κεντρικά Γραφεία:

Λευκωσία
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ 64 & Καρπενησίου 1
1077 Λευκωσία
Τ.Θ. 20819, 1664 Λευκωσία
Τηλ. +(357) 22887777, Φαξ.: +(357) 22887460

Επαρχιακά Γραφεία:
Λευκωσία:    Τηλ.:  22363801, Φαξ: 22363873
Λεμεσός:    Τηλ.: 25854843, Φαξ: 25854845
Λάρνακα:    Τηλ.: 24814263, Φαξ: 24814280
Πάφος:        Τηλ.: 26816099, Φαξ: 26816064
Αμμόχωστος:    Τηλ.: 23813101, Φαξ: 23813127

Διευθυντική Ομάδα
Ανδρεανή Καλλιμάχου - Γενικός Διευθυντής
Χρυσόστομος Παρασκευόπουλος    - Διευθυντής Πωλήσεων
Λεωνίδας Σαββίδης     - Διευθυντής Προϋπολογισμού & Οικονομικών Εκθέσεων
Λεωνίδας Μούσκος    - Διευθυντής Μηχανογράφησης
Μανώλης Ιωαννίδης     - Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών και Ελέγχου Ποιότητας
Νίκη Χρήστου - Διευθύντρια Νέων Εργασιών & Αλλαγών  
Φίλιππος Πιερίδης - Διευθυντής  Διαχείρισης Συμβολαίων & Απαιτήσεων
Κυριάκος Πάμπουκας - Διευθυντής Λογιστηρίου
Παυλίνα Θεοχάρους     - Προϊστάμενη Αναλογιστικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξη  Προϊόντων

H παρουσίαση φιλοξενήθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2014 του IN Business στα πλαίσια του αφιερώματος "H Ασφαλιστική Βιομηχανία στην Κύπρο"
 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Ν. Χριστοδουλίδης: Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για από κοινού εταιρεία προς συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό