Σχολή ΠΑΣΚΑΛ: Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας είχαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 10 Απριλίου στους χώρους της Σχολής στη Λακατάμια.

Οι εγκαταστάσεις εγκαινιάστηκαν τμηματικά τα τελευταία 6 χρόνια, ωστόσο, φέτος αναβαθμίστηκαν περαιτέρω με την τοποθέτηση συνθετικού πατώματος στα γήπεδα καλαθόσφαιρας και βόλεϊ. Επίσης, ένα από τα γήπεδα καλαθόσφαιρας ενσωματώνει πλέον και γήπεδο τένις. Το θερμαινόμενο κολυμβητήριο καλύφθηκε με θόλο, ο οποίος τροφοδοτείται με αέρα από ηλεκτρικό ανεμιστήρα συνεχούς ροής.

Επίκειται σύντομα η επόμενη φάση αναβάθμισης, με την προσθήκη γυμναστηρίου - οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, δεύτερου γηπέδου ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα και εγκαταστάσεων στίβου. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 υπάρχουν γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα προδιαγραφών FIFA, κερκίδες χωρητικότητας περίπου 1,500 θεατών και φωτισμός έντασης 500 lux.

Καινοτόμο πρόγραμμα
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Διοικητικός Σύμβουλος  της PASCAL Education, κ. Αλέξης Ανδρέου σημείωσε πως «το Αθλητικό Τμήμα της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2013. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καινοτόμο, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές-αθλητές να προπονούνται σύμφωνα με τις ατομικές τους ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχει εκείνο το επίπεδο εκπαίδευσης ώστε να διεκδικούν θέση στην ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση, σε όλο το φάσμα της μεταλυκειακής εκπαίδευσης».

Προπόνηση και μαθήματα 
Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά στην Κύπρο, ενώ μέχρι τα 12 χρόνια προπονούνται περίπου όσες ώρες και τα παιδιά στο εξωτερικό, μετά τα 12 προπονούνται λιγότερες από τις μισές ώρες σε σχέση με έναν έφηβο αθλητή στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό στο ωρολόγιο καθημερινό πρόγραμμα φοίτησης του Αθλητικού Τμήματος, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές περιόδους οι μαθητές-αθλητές κάνουν εξατομικευμένη προπόνηση, ενώ συνεχίζουν τη σχολική τους ημέρα, μέχρι τις 13.55, με κανονικά μαθήματα. Στις 14.25, μετά το μεσημεριανό γεύμα και για δύο περιόδους, προσφέρεται ενίσχυση στα κύρια μαθήματα μέχρι τις 15.45. Στη συνέχεια οι μαθητές-αθλητές προπονούνται με τις ομάδες/σωματεία/ακαδημίες τους. «Ολοκληρώνοντας τη φοίτηση στο Αθλητικό Τμήμα της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας, ένας αθλητής είναι έτοιμος να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό αλλά και τις σπουδές του» υπογράμμισε ο κ. Ανδρέου.

Ψυχολόγος και διατροφολόγος
Στη σχολή υπάρχει και Αθλητική Ψυχολόγος, η οποία διαρκώς στηρίζει σε προσωπικό επίπεδο τους μαθητές-αθλητές, βοηθώντας τους να αναπτύξουν τεχνικές διαχείρισης του άγχους πριν ή μετά τον αγώνα, να θέσουν προσωπικούς στόχους και να τους επιτύχουν με συστηματικότητα και μεθοδικότητα.

Η Σχολή επιλαμβάνεται επίσης και της διατροφής των μαθητών-αθλητών, με πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε αθλητή ξεχωριστά.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές-αθλητές παρακολουθούν σειρά σεμιναρίων και διαλέξεων που αφορούν στον αθλητισμό, στην αθλητική συμπεριφορά, αλλά και μελέτησαν τεχνικές διεθνών ποδοσφαιριστών, μέσω παρακολούθησης αγώνων και αξιολόγησής τους από τους προπονητές.

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-15, η Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας θα δεχτεί και καλαθοσφαιριστές και κολυμβητές-μαθητές στο Αθλητικό της Τμήμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τα ΜΜΕ ανακοινώθηκε πως η νεοσυσταθείσα ποδοσφαιρική ομάδα του Αθλητικού Τμήματος της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ θα λάβει μέρος στο επικείμενο διεθνές Τουρνουά ακαδημιών Αγίας Νάπας, με παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2000. Ανακοινώθηκε επίσης η λειτουργία του Athletic Section του PASCAL English School Larnaka από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Ν. Χριστοδουλίδης: Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για από κοινού εταιρεία προς συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό