Powered by

Διαφωνία Προβόπουλου-τρόικας για κεφάλαια τραπεζών

Με διαφωνία για το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, η αιτία της διαφωνίας εντοπίζεται στην εμμονή του ΔΝΤ σε δικές του εκτιμήσεις οι οποίες είναι σαφώς μεγαλύτερες εκείνων της Τραπέζης της Ελλάδος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η ΤτΕ εκτιμά τις πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες στα 6 δισ. ευρώ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσει μονομερώς στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως αυτά προκύπτουν από τη μελέτη που πραγματοποίησε η Blackrock. Νέα συνάντηση δεν προβλέπεται καθώς ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναχωρεί αύριο για τη Φρανκφούρτη.

Δειτε Επισης

Υψηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Ελλάδα
2015-2025: Η επώδυνη δεκαετία αποκατάστασης της Ελλάδας… Από την κατάρρευση στην ανταμοιβή
Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Δωδώνη από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία-Τα επόμενα βήματα
Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
Τι σηματοδοτεί η πρόταση εξαγοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου από τη Euronext-Το παρασκήνιο και τα επόμενα βήματα
Οι τέσσερις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και η ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο
Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως-Νέα τριπλή διάκριση