Powered by

Δεν εγκρίνεται το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Citi

Η Citigroup ήταν μία από τις πέντε αμερικανικές τράπεζες που δεν πήραν το "πράσινο φως" της Fed για το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης που υπέβαλαν -μια εξέλιξη που έρχεται ως επίπληξη για τις επεκτακτικές τάσεις της τράπεζας.

Η Citi δεν σημείωσε επαρκή πρόοδο στη βελτίωση της διαχείρισης ρίσκου και των πρακτικών ελέγχου, διαπίστωσε η Fed. Ο CEO της Citi Michael Corbat δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. "Περιττό να πούμε πως είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση της Fed αναφορικά με τις δράσεις ενίσχυσης των κεφαλαίων που προτείναμε", ανέφερε. Η τράπεζα θα συνεχίσει να καταβάλει μέρισμα 1 σεντ ανά μετοχή αλλά και να εφαρμόζει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Η Citi ήταν με διαφορά η μεγαλύτερη τράπεζα που "επέπληξε" η Fed. Οι αμερικανικοί βραχίονες των HSBC Holdings, Royal Bank of Scotland και Santander υπέβαλαν επίσης σχέδια που απορρίφθηκαν επίσης από τη Fed, όμως αυτό σημαίνει απλά πως οι πληρωμές προς τις μητρικές τους θα περιοριστούν στα επίπεδα του περασμένου έτους. Η Zions είχε ήδη ανακοινώσει πως θα υποβάλει εκ νέου το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η ανταγωνίστρια Bank of America κλήθηκε να μειώσει το ύψους του σχεδίου της, αλλά παρ΄ ολ΄ αυτά κατάφερε να αυξήσει το μέρισμά της στα 5 σεντς ανά μετοχή αφού έλαβε έγκριση για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 4 δισ. δολαρίων. Με τη σειρά της η Goldman Sachs χρειάστηκε να περιορίσει τα αρχικά της σχέδια αλλά δεν ανακοίνωσε το νέο της μέρισμα ή τα σχέδια της για επαναγορά μετοχών.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί