Ξενοδόχοι: Με τα μάτια στραμμένα στο ρούβλι

Αθρόα ήταν η συμμετοχή των Κύπριων ξενοδόχων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση που διοργανώθηκε στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα.
Περίπου 80 με 100 ξενοδόχοι έδωσαν το παρόν τους, καταδεικνύοντας τη ιδιαίτερη δυναμική που έχει η ρωσική αγορά για την Κύπρο.  

«Στόχος ήταν να περάσει το μήνυμα της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης και όπως μας διαβεβαίωσαν οι Ρώσοι διοργανωτές ταξιδίων οι αρχικοί προγραμματισμοί που τέθηκαν θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Ζαχαρίας Ιωαννίδης. Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση ότι το Ρούβλι δεν θα υποτιμηθεί περαιτέρω.

«Υπάρχει μια επιβράδυνση στο ρυθμό των κρατήσεων για το καλοκαίρι λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί από την υποτίμηση του ρουβλίου. Αυτό είναι κάτι που επηρεάζει όλους τους ευρωπαϊκούς τουριστικούς οργανισμούς από Ρωσία», εξήγησε ο κ. Ιωαννίδης.
Όπως είπε, ελπίδα όλων είναι ότι δεν θα σημειωθεί περαιτέρω υποτίμηση, καθιστώντας ακόμα πιο ακριβό το πακέτο διακοπών σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. «Όσο παραμένει σε αυτή την ισοτιμία, παραμένει και ο αρχικός προγραμματισμός ανεπηρέαστος», πρόσθεσε.

Πάντως για την καλοκαιρινή περίοδο οι ξενοδόχοι εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία αν και είναι πρόωρο να γίνουν εκτιμήσεις.
Νούμερο ένα αγορά παραμένει το Ηνωμένο βασίλειο, ενώ στους βασικούς στόχους είναι η αναστροφή της αρνητικής πορείας από τη γερμανική αγορά. Ενίσχυση αναμένεται ότι θα υπάρξει και από μικρότερου μεγέθους τουριστικές αγοράς της Ευρώπης, όπως η πολωνική, καθώς και από τη ρωσική αγορά.

«Βασικός στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, ώστε να επεκταθούν τα καλοκαιριά προγράμματα και οι πτήσεις. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να λειτουργούμε με αμεσότητα. Να εκπέμπουμε ασφάλεια και σταθερότητα», πρόσθεσε.  

Εξάλλου, από την περασμένη τουριστική περίοδο σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων έχουν προβεί σε αναβαθμίσεις και εμπλουτισμό του προϊόντος που προσφέρουν, δίνοντας πρόσθετη αξία ώστε να προσελκύσουν εξειδικευμένες μορφές τουρισμού.
 

Δειτε Επισης

Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο