Eurofast: Σεμινάρια σε θέματα Transfer Pricing

Η ετήσια παγκόσμια έρευνα μεταξύ των διευθύνων οικονομικών συμβούλων των πολυεθνικών (“CFOs”) που πραγματοποιήθηκε από την Taxand, τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό φορολογικών συμβούλων σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, κατέδειξε πως οι πολυεθνικές υποφέρουν από τα ολοένα και πιο συγκεχυμένα μηνύματα γύρω από τη φορολογική νομοθεσία από τις ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις παγκοσμίως. Το 74% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι η τακτική πολιτική συζήτηση γύρω από τα νέα φορολογικά μέτρα προκαλεί αβεβαιότητα ανάμεσα στους φορείς λήψεως αποφάσεων.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 20% των ερωτηθέντων, το μεγαλύτερο ποσοστό απαντήσεων με κάποια διαφορά, επιβεβαίωσε το transfer pricing ως την πιο απαιτητική και δύσκολη πτυχή της παγκόσμιας φορολογίας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Eurofast.

Η ομάδα της Eurofast οργανώνει σεμινάρια στην Σερβία σχετικά με τις  νέες διαδικασίες του Transfer Pricing που έχουν υιοθετηθεί στη Σερβία  Η νομοθεσία σχετικά με το Transfer Pricing στην Σερβία ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης («OΟΣΑ») και απαιτεί όπως οι συναλλαγές μεταξύ συνδεδεμένων μερών να διεξάγεται σε συνάρτηση με την αρχή των ίσων αποστάσεων. Αυτή η Νομοθεσία επηρεάζει εταιρείες ή ομίλους εταιρειών που διεξάγουν συναλλαγές μεταξύ συνδεδεμένων μερών συμπεριλαμβανομένου και αυτών μεταξύ μιας ξένης νομικής οντότητας και της μόνιμης εγκατάστασης της στη Σερβία.

«Με την κατάλληλη τεκμηρίωση για σκοπούς Transfer Pricing μπορεί να περιοριστεί σημαντικά το ρίσκο φορολογικών κυρώσεων για τη μη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις.  Το Transfer Pricing έχει παγκόσμιες διαστάσεις και η ομάδα μας έχει την ικανότητα, εμπειρία και γνώση για να βοηθήσει τους πελάτες μας».
Για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια ή για αντίγραφο της ετήσιας παγκόσμιας έρευνας της Taxand παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.eurofast.eu
 

Δειτε Επισης

Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο