Powered by

Ρωσία: Καλά προστατευμένο το ρούβλι από τις κυρώσεις

Το ρωσικό ρούβλι είναι καλά προστατευμένο από τις κυρώσεις λόγω της Ουκρανίας, δήλωσε η πρώτη αναπληρώτρια πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

 "Μελετάμε προσεκτικά τον τρόπο που λειτουργούν οι κυρώσεις. Αποδείχθηκε ότι το ρούβλι είναι το πιο προστατευμένο νόμισμα όσον αφορά τον αντίκτυπο από τις κυρώσεις", δήλωσε η Ksenia Yudaeva.

Οι Βρυξέλλες και η Ουάσινγκτον έχουν επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες σε μια κίνηση για να τιμωρηθεί η Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας. Οι κυρώσεις στρέφονται και κατά της Bank Rossiya, η οποία, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, είναι ο προσωπικός δανειστής υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων.

Το ρούβλι και οι ρωσικές μετοχές γνώρισαν ισχυρές πιέσεις στις αρχές Μαρτίου μετά την απειλή της Δύσης να επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας. Ο πανικός έχει υποχωρήσει από τότε καθώς οι κυρώσεις φαίνεται να είναι πιο ήπιες απ’ ό,τι αναμενόταν. Το ρούβλι ενισχύεται σήμερα κατά 0,3% στα 35,45 έναντι του δολαρίου ανακάμπτοντας από το ιστορικό χαμηλό στα 37 το οποίο σημείωσε στις 3 Μαρτίου.

Μιλώντας σε πάνελ για τους τρόπους αναθέρμανσης της οικονομικής ανάπτυξης, η Yudaeva επανέλαβε ότι η Τράπεζα της Ρωσίας συνεχίζει να σχεδιάζει τη μετάβαση σε μια πολιτική με στόχο τον πληθωρισμό αλλά θα διατηρήσει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις αγορές συναλλάγματος για να διασφαλίζει τη χρηματοοικονομικής σταθερότητα.  

ΠΗΓΗ: capital.gr
 

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη