Powered by

Fitch: Διατηρεί AAA για ΗΠΑ

Η Fitch Ratings επιβεβαίωσε την αξιολόγηση "ΑΑΑ" για τις ΗΠΑ, με σταθερό outlook. Επισημαίνεται ότι ο οίκος αξιολόγησης είχε θέσει υπό παρακολούθηση την αμερικανική οικονομία με ενδεχόμενο υποβάθμισης τον Οκτώβριο. Την ίδια περίοδο κι ενώ η διαμάχη για το περιβόητο όριο χρέους κλιμακωνόταν στο Κογκρέσο, η Standad & Poor's είχε υποβαθμίσει τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη σε "ΑΑ+" με "σταθερό" outlook.

Η Fitch όμως, αποφάσισε να μην ακολουθήσει το δρόμο της S&P και απομάκρυνε την τελευταία πηγή ανησυχίας διατηρώντας σταθερό το outlook για τις ΗΠΑ. "Η ανάλυσή μας δεν προβλέπει εξελίξεις που θα αυξήσουν σημαντικά, μεμονωμένα ή συλλογικά, την πιθανότητα υποβάθμισης" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: "Δεν προβλέπουμε ότι ο ρόλος του δολαρίου, η ευελιξία των δημοσιονομικών ή η ανοχή χρέους έχει επιδεινωθεί σημαντικά".

Τουναντίον, η Fitch διαπιστώνει ότι "επετεύχθη ισχυρή δημοσιονομική προσαρμογή". Εκτιμά ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού, από 4% του ΑΕΠ το 2013 θα μειωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ το 2014.

Βλέπει ωστόσο ότι ακόμη υπάρχουν κίνδυνοι και καλεί τις αρχές να αντιμετωπίσουν την αύξηση των δαπανών που δημιουργούνται από τη γήρανση του πληθυσμού.

από Euro2day

Δειτε Επισης

Κίνα: Σε υψηλό 5 μηνών ο πληθωρισμός με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Τραμπ: Προχωρά στην επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
Αποκτά δυναμική και αρχίζει να προσελκύει διεθνείς επενδυτές η Μέση Ανατολή, αλλά...Το ερώτημα για την Γάζα
Αυξημένη ζήτηση για ταξίδια, φαγητό και ψώνια...Άνοδος του πληθωρισμού στην Κίνα
Ένα κατ' εξοχήν ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο...«Εκτυφλωτική» η λάμψη του χρυσού εν μέσω υψηλής οικονομικής αβεβαιότητας
Επενδύει 10 δις σε έργα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη η γαλλική δημόσια τράπεζα Bpifrance
Εκτιμήσεις για πιθανό φρένο στις μειώσεις επιτοκίων από την Fed-«Ελπίζω ότι δεν θα δούμε ανάκαμψη του πληθωρισμού»
Μη αναμενόμενη επιβράδυνση απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο-Στο 4% η ανεργία
Έξαλλος και αποφασισμένος ο Τραμπ-«Διάταγμα που θα δώσει τέλος στη γελοία προώθηση στα χάρτινα καλαμάκια πόσης»
Πολωνία, Τουρκία και Ινδία οι μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού το 2024