Η Κύπρος έχει καταξιωθεί ως ναυτιλιακό κέντρο

Ο πρόεδρος του Κυπριακου΄Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος, ανοίγοντας τη συζήτηση στο 2nd Cyprus Shipping Forecast Forum. Παρέθεσε κάποια σημαντικά σημεία αναφορικά με τη ναυτιλία και την Κύπρο: «Το κυπριακό νηολόγιο είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα στον κόσμο και το τρίτο στην Ευρώπη». Παράλληλα, ο κ. Καζάκος τόνισε πως το μέγεθος της Κύπρου και η γεωγραφική θέση της χώρας καθιστούν ουσιώδη τον ρόλο της στον κλάδο της ναυτιλίας».

Στη συνέχεια η συζήτηση μεταφέρθηκε στο πάνελ του συνεδρίου και τον λόγο πήρε ο καπετάνιος Έμπερχαρντ Κοχ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Oesterreichischer Lloyd Seereederei Cyprus, o Ντίτερ Ρόντενμπουργκ, διευθύνων σύμβουλος της Intership Navigation και ο Φίλιππος Φιλής, διευθύνων σύμβουλος της Lemissoler Navigation Cyprus. Ο συντονιστής της συζήτησης Θωμάς Καζάκος έθεσε το εξής, βασικός ερώτημα: «Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της κυπριακής ναυτιλίας αλλά και ποιες είναι οι αδυναμίες της;».

Ο κ. Κοχ απάντησε εξηγώντας αρχικά ότι ζει 15 χρόνια στην Κύπρο και έχει μόνο θετικά να πει για τη χώρα. «Οι διαδικασίες στη Λεμεσό λειτουργούν εξαιρετικά. Εξαιρετικά. Και αυτό χάριν στην άρτια δουλειά που κάνει το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας. Είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν, ιδίως για θέματα που κανονικά θα αφορούσαν ένα υφυπουργείο Ναυτιλίας».

Με τη σειρά του ο κ. Ρόντενμπουργκ σημείωσε: «Είδα τον κλάδο να μεγαλώνει για περισσότερο από 25 χρόνια. Σε θέματα πλοιοδιαχείρισης έχουμε κάνει άλματα».

Εξάλλου, ο κ. Φιλής ανάφερε πως το εργατικό δυναμικό στην Κύπρο είναι υψηλού επιπέδου με μόρφωση ενώ είναι επίσης σημαντικό πως η Κύπρος έχει σημαντικές υποδομές. Παρά την αστάθεια στον τραπεζικό τομέα, υπάρχουν εξαιρετικές συνδέσεις μεταξύ Δύσης και Ανατολής και πολύ καλές επικοινωνίες».

Οι ομιλίες και οι συζητήσεις από το 2nd Cyprus Shipping Forecast Forum μέσω του Goldnews.com.cy

 

Δειτε Επισης

Τ. Αράπογλου: Ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 5ο Lidl Wellness Camp
Μαρίνα Λεμεσού: 10 χρόνια λειτουργίας πάνω στη θάλασσα
Επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-Κτυπά το κουδούνι ο Αράπογλου
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη