Τις τηλεοράσεις του 2014 παρουσίασε η LG Electronics

H LG Electronics παρουσίασε στην Κορέα, στις 14 Μαρτίου 2014, τη νέα σειρά τηλεοράσεων για το 2014. 
 
Πρόκειται για 68 νέα μοντέλα με τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συλλογή τηλεοράσεων ULTRA HD, από 49 έως 105 ίντσες, καθώς και η πρωτοποριακή κυρτή LG ULTRA HD TV 105 ιντσών, η οποία έρχεται να προστεθεί στα μικρότερα μοντέλα των κυρτών τηλεοράσεων 4K 65, 55 και 49 ιντσών.
 
Η LG εμφανίζεται διατεθειμένη να διεκδικήσει την πρωτιά στη διαμόρφωση των τάσεων στην αγορά των τηλεοράσεων ULTRA HD και OLED, λανσάροντας πρώτη πολλά καινοτόμα μοντέλα και τεχνολογίες. Το 2014 η εταιρεία παρουσίασε την πλατφόρμα webOS Smart TV, στη έκθεση Consumer Electronics Show τον Ιανουάριο.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η νέα σειρά τηλεοράσεων για το 2014, στην οποία έχουμε ενσωματώσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ULTRA HD και OLED, θα δημιουργήσει ένα καινούριο σημείο αναφοράς για τη φετινή χρονιά», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LG Electronics Home Entertainment Company Hyun-hwoi Ha. «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις τεχνολογίες των οθονών όπως, η  ULTRA IPS και η CINEMA 3D, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ευκολία που προσφέρει η πλατφόρμα webOS Smart TV, μάς δίνει την αισιοδοξία ότι το 2014 η αγορά των τηλεοράσεων θα έχει τα μάτια στραμμένα στην LG».
 
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ULTRA HD
Οι τηλεοράσεις ULTRA HD της LG είναι εξοπλισμένες με πάνελ τεχνολογίας In-Plane Switching (IPS), η οποία  προσφέρει εξαιρετική χρωματική ακρίβεια, υψηλή ποιότητα εικόνας σε ολόκληρη την επιφάνεια της οθόνης και ελάχιστη αλλοίωση των χρωμάτων από οποιαδήποτε γωνία θέασης.
 
Η μονάδα επεξεργασίας της LG, ULTRA HD Engine Pro, διαθέτει την ισχύ που απαιτείται για τη διαχείριση της ανάλυσης 4K (3840 x 2160), ενώ ταυτόχρονα ένα ειδικό τσιπ – πατέντα της LG- ελαχιστοποιεί τις όποιες οπτικές παραμορφώσεις. Όλα τα νέα μοντέλα ULTRA HD της LG διαθέτουν τη δυνατότητα αναβάθμισης (upscaler) για τη μετατροπή σημάτων HD και Full HD σε εικόνα με ανάλυση που προσεγγίζει τα 4K.
 
 Παράλληλα, η τεχνολογία CINEMA 3D της LG αναλαμβάνει να προσφέρει «την πιο έντονη εμπειρία θέασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά», δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ρεαλιστικό 3D εφέ με ελάχιστες αναλαμπές (flicker) στην ανάλυση 4K. Στα μεγαλύτερα μοντέλα ULTRA HD, υπόσχεται η LG, το τρισδιάστατο εφέ γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, ενώ η μοναδική λειτουργία 3D control επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίζει το βαθμό του 3D με το πάτημα ενός κουμπιού. Όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων ULTRA HD του 2014 είναι εξοπλισμένα με σύστημα μετατροπής από 2D σε 3D, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να απολαμβάνει την εμπειρία που προσφέρει η τρίτη διάσταση, όποτε το θελήσει.
 
Τέλος, προκειμένου τα τελευταία μοντέλα να διαθέτουν, εκτός των άλλων, και κορυφαία ηχητικά χαρακτηριστικά, η LG ένωσε τις δυνάμεις της με τη Harman Kardon, μία από τις πιο γνωστές και αξιοσέβαστες εταιρείες συστημάτων ήχου. Έτσι, το νέο σύστημα της LG ULTRA Surround ενσωματώνει την πολυετή εξειδίκευση της Harman Kardon και δημιουργεί ένα ρεαλιστικό ηχητικό πεδίο το οποίο φέρνει τον θεατή πιο κοντά από ποτέ στη δράση που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του.
Η παραγωγή πρωτογενούς υλικού 4Κ παραμένει μία από τις βασικές προτεραιότητες της LG, ηγέτιδας στην κατηγορία ULTRA HD TV, γι’ αυτό και συνεργάζεται με μια σειρά από διεθνείς παρόχους περιεχομένου, όπως το FOX και το Netflix, καθώς επίσης, με κανάλια επίγειας, καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο υλικό 4K υψηλού ποιοτικού περιεχομένου.
 
OLED ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΑ TV FULL HD
Η LG εκτιμά πως οι τηλεοράσεις OLED  θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον κλάδο και επενδύει με νέα μοντέλα στις 77, 65 και 55 ίντσες. Η LG συνεχίζει να βελτιώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και να διευρύνει τη γκάμα των συσκευών OLED, ενώ παράλληλα αυξάνει το παραγωγικό της δυναμικό σε ολόκληρο τον κόσμο. Προκειμένου να προσφέρει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας OLED σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές, η LG την ενσωματώνει και σε μοντέλα FULL HD, και σε 4K ULTRA HD.
 
Ήδη, από τον Αύγουστο του 2013, οι OLED, LG και Samsung, έχουν αρχίσει να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με το λανσάρισμα επίπεδων, αλλά και κυρτών τηλεοράσεων τεχνολογίας OLED. Πρώτη η LG ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κυρτής τηλεόρασής της στην Ευρώπη, με την Samsung να ακολουθεί παρά πόδα. Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, η μάχη μεταφέρθηκε στην Ν.Κορέα και αφορούσε στις τιμές. Εντούτοις, αμφότερες οι πρώτες κυρτές τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED παραμένουν πολυτέλεια.
 
Μετά την παρουσίαση των LG ULTRA HD TVs, OLED TVs και CINEMA 3D Smart TVs στην Κορέα, θα ακολουθήσει το λανσάρισμά τους σε στοχευμένες αγορές, αργότερα μέσα στο μήνα. Οι τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου θα ανακοινώνονται ξεχωριστά σε κάθε αγορά.
Πηγή: www.in.gr
 

Δειτε Επισης

Project Zero: Η Lidl Κύπρου και η ΑΚΤΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους για καθαρότερες παραλίες
Τ. Αράπογλου: Ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-Κτυπά το κουδούνι ο Αράπογλου
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Ν. Χριστοδουλίδης: Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για από κοινού εταιρεία προς συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής από σταθερή σε θετική
Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies