Λακκοτρύπης: Και ο αγροτουρισμός στο Βερολίνο

Την ύψιστη προτεραιότητα, που έχει για την κυπριακή κυβέρνηση ο τουρισμός υπαίθρου, τόνισε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το κυπριακό πρωινό που προσφέρθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του KOT για προβολή του τουρισμού υπαίθρου στα πλαίσια της Έκθεσης σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

H διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2014, με την συμμετοχή πέραν των 50 δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Η Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού Αννίτα Δημητριάδου ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τις μοναδικές ευκαιρίες για αναψυχή και δραστηριότητες που προσφέρουν τα χωριά της υπαίθρου.

Αναφέρθηκε στη δεύτερη φάση του ποδηλατικού δικτύου Τροόδους, στους δρόμους του κρασιού που συμπληρώνονται με 7η διαδρομή, στο περιπατητικό φεστιβάλ και στις ευκαιρίες για γαστρονομικές απολαύσεις στην κυπριακή ύπαιθρο.

Επισήμανε ότι το αγροτουριστικά καταλύματα αυξάνονται σε αριθμό, προσφέροντας ευκαιρίες για διαμονή σε περισσότερα χωριά και επικεντρώνονται στην προσφορά υπηρεσιών ποιότητας, συμπληρώνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν με δραστηριότητες όπως περπατήματα, ποδηλασία κ.ά.

Επίσης, ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τις ομορφιές του Τροόδους, το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις, για να κηρυχθεί Ευρωπαϊκό Γεωπάρκο.

Δειτε Επισης

Taste Cyprus 2025 by Mare Resorts: Η γευστική εμπειρία του καλοκαιριού συνεχίζεται–Δείτε πού και πότε
ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων-«Σταθερό θεσμικό περιβάλλον»
Με πυξίδα τη βιωσιμότητα το ΙΝΓΚ πρωτοπορεί για τρίτη χρονιά-Διάκριση στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία
Βιωματικό εργαστήριο για τη μεταγεννητική περίοδο στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Η ΟΜΟΝΟΙΑ πιστοποιήθηκε με το ISO 37001 κατά της δωροδοκίας της και διαφθοράς
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Harris Kyriakides: Τα νέα νομικά δεδομένα για τις τράπεζες
Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Latest Developments in Insurance Law»