Powered by

Παγκόσμια Τράπεζα: Προσφέρει πακέτο 3 δισ. στην Ουκρανία

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να προσφέρει στην Ουκρανία φέτος "έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια".

"Η Παγκόσμια Τράπεζα έλαβε ένα αίτημα βοήθειας από τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας και είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό", ανέφερε σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει τη μορφή της βοήθειας. Σύμφωνα με το διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό αυτό, η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με πολλές "μεγάλες προκλήσεις" που απαιτούν "άμεση", αλλά και μακροπρόθεσμη δράση.

"Προωθούμε με μια σειρά σχεδίων και σκοπεύουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που είναι άμεσα απαραίτητες ώστε να μπει η οικονομία (της Ουκρανίας) σε έναν βιώσιμο δρόμο", δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Ενα πρόγραμμα βοήθειας στην Ουκρανία, το οποίο θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τις χώρες-μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα επιτρέψει την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας, θα αντιμετωπίσει "σε βάθος" τη διαφθορά και να μεταρρυθμίσει τον τομέα της ενέργειας, επισημαίνει ο διεθνής θεσμός. Ηδη η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδοτεί με 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια έργα στην Ουκρανία που αφορούν κυρίως την υδροδότηση και τις οδικές υποδομές.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ
Ισπανία: Παραμένει ισχυρή η οικονομία αλλά το blackout επιδεινώνει τις προοπτικές
Σταθεροποίηση δικτύων σε Ισπανία, Πορτογαλία-Χωρίς διαδίκτυο και τηλέφωνο απομακρυσμένες περιοχές στη Γροιλανδία
Το Πεκίνο βελτιώνει την πολιτική επιστροφών φόρου για ξένους τουρίστες
Εντολές για αξιολογήσεις από ΕΤΕπ θα λαμβάνει πλέον ο Scope Ratings
Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους
Η IBM σχεδιάζει επενδύσεις $150 δισ. στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Φωνάζουν για τον υπερτουρισμό και παροτρύνουν τους Βρετανούς τουρίστες να «μείνουν σπίτι» οι Ισπανοί
Ανατρέπει τα δεδομένα το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου
Τραμπ: Υπόσχεται νέες μειώσεις φόρων για να αντισταθμίσει το κόστος των δασμών