Powered by

Bild: «Βουλευτής θέλει να χαρίσει €114 δισ. στους Έλληνες!»

«Κι άλλο πακέτο βοήθειας για τους χρεοκοπημένους Έλληνες. Φιλελεύθερος πολιτικός θέλει να χαρίσει άλλα €114 δισ.». Αυτός είναι ο τίτλος της Bild στο γνώριμο ύφος της. «Η Γερμανία βοήθησε μέχρι στιγμής την Ελλάδα που απειλείται με χρεοκοπία με €80 δισ. - προφανώς δεν είναι αρκετά!». 
 
Ο Ελληνογερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης ζητά τα εξής: «H Γερμανία πρέπει να βοηθήσει ακόμα πιο πολύ την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της κρίσης και να τους χαρίσει 114 δις ευρώ! «Αυτά τα χρήματα θα μπορούσε η γερμανική κυβέρνηση να τα βάλει σε ένα ειδικό ταμείο και να χρηματοδοτεί αναπτυξιακά προγράμματα στις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους ή να διαδεχθεί το Ταμείο Στήριξης ESM», δήλωσε ο Χατζημαρκάκης.
 
«Οι ακροδεξιοί οπλίζονται για την απαγόρευση του κόμματος», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Neue Zürcher Zeitung και σημειώνει πως οι νεοναζιστές ιδρύουν ένα εναλλακτικό κόμμα. «Οι ακροδεξιοί ανεβαίνουν. Η δολοφονία του Φύσσα και οι συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής που ακολούθησαν μόνο για λίγο μείωσαν τη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζονται να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση και μάλιστα με διψήφια ποσοστά. Σε μια μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα το Σάββατο το βράδυ, συγκεντρώθηκαν 3.000 οπαδοί των ακροδεξιών- τόση προσέλευση δεν είχαν ούτε οι πιο πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης».
 
Πηγή: Deutsche welle, www.protothema.gr
 

Δειτε Επισης

Ε.Ε.: Σχέδια για τέλος δύο ευρώ σε μικροδέματα από Κίνα–Πλήγμα για Shein και Temu
Ε.Ε.: «Πράσινο φως» για το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Πρώτη συμφωνία επαναπροσέγγισης μετά το Brexit...Τι προβλέπει το deal Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βρετανίας
Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα