Διεθνής Κρατική Έκθεση με δεδομένα της δεκαετίας του "80

Άριστα θα έπαιρναν οι αρμόδιοι της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης, εάν η βαθμολόγηση γινόταν με δεδομένα της 10ετίας του ‘80.  Η Έκθεση, όπως διοργανωνόταν μέχρι και πέρσι, περισσότερο παραπέμπει σε παζαράκι τύπου flea market…, παρά σε σύγχρονη διεθνή επιχειρηματική / εμπορική έκθεση προϊόντων, υπηρεσιών κ.λπ..  

Αξιοπρόσεκτο, τουλάχιστον, είναι και το γεγονός ότι για το σκοπό αυτό, λειτουργεί ολόκληρος μηχανισμός σπατάλης, με διοικητικά συμβούλια, υπαλλήλους, τεράστιες κτιριακές εγκαταστάσεις κ.ο.κ.., που για να δικαιολογηθεί η ύπαρξη τους, διοργανώνονται περιστασιακά και άλλες εξειδικευμένες «επιδείξεις / show», αμφιβόλου και πάλι ανταποδοτικότητας.   

Οι σύγχρονες τεχνολογίες της επικοινωνίας, με επίκεντρο το διαδίκτυο και όχι μόνο, μπορούν, με πολύ λιγότερο κόστος και πολλαπλάσιο όφελος, να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία διαδικτυακής κρατικής έκθεσης, η οποία θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, για 365 μέρες το χρόνο, με προβολή και στα 192 Κράτη Μέλη του ΟΗΕ.  Υπάρχει κάτι ανάλογο που εφαρμόζουν άλλες αναπτυγμένες χώρες (π.χ. www.hktdc.com).    

Η προώθηση της διαδικτυακής Κρατικής Έκθεσης, μπορεί να αναληφθεί τόσο από αυτούς που τώρα διαχειρίζονται την φυσική έδρα της, αλλά και από άλλους, όπως οι 50 και πλέον Διπλωματικές Αποστολής της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, άλλες κρατικές υπηρεσίες, το ΚΕΒΕ, την ΟΕΒ κ.ά..  

Με τον τρόπο αυτό, θα προφέρεται εναλλακτική επιλογή στους ενδιαφερόμενους / υποψήφιους επενδυτές / πελάτες κυπριακών επιχειρήσεων να επισκέπτονται ολόχρονα τη Διεθνή Κρατική Έκθεση, χωρίς να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να ταξιδέψουν στην Κύπρο.  Παράλληλα, η φυσική έδρα της Κρατικής Έκθεσης, μπορεί να μισθωθεί σε ιδιώτες και να παραχωρείται μόνο για ένα μήνα το χρόνο για την επί τόπου διοργάνωση της Έκθεσης.
 

Δειτε Επισης

Η απόφαση της ΕΚΤ να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεν προκαλεί έκπληξη
Οι δασμοί Τραμπ και η ανάγκη διαφύλαξης των εξαγωγών του χαλλουμιού ΠΟΠ
Η εναλλακτική των ακινήτων στους κλυδωνισμούς των χρηματαγορών λόγω δασμών
Ρυθμισμένο lobbying στην Κύπρο: Μια νέα θεσμική πραγματικότητα
Δασμοί και ανταγωνιστικότητα: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
Startups & ΜμΕ στην Κύπρο: Προκλήσεις, ευκαιρίες και ο ρόλος του κατάλληλου συμβούλου
Μπορούν οι δασμοί του Τραμπ να διασώσουν την αμερικανική οικονομία από το δυσβάσταχτο χρέος;
Ευκαιρίες και προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Μειώνει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης τη σημασία των soft skills;
Η τεχνολογία ως σύμμαχος του σύγχρονου κτηματομεσίτη