Powered by

Το τραπεζικό σύστημα της Ρωσίας ρίχνει το ρούβλι

Στο χαμηλότερο επίπεδο της ιστορίας του έναντι του ευρώ (41,82 ) και στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών έναντι του δολαρίου (35,8) βρέθηκε, την Τετάρτη (19/2), το ρούβλι.

Η «κατρακύλα» του ρωσικού νομίσματος ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι ξεκινάει, άμεσα, την αγορά συναλλαγματικών αποθεμάτων αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, κάθε μέρα.

«Περιμένουμε νέα επιδείνωση για το ρούβλι, τις επόμενες εβδομάδες,» εξηγεί Ρώσος χρηματιστής, Sergez Alin, της Nord Capital. «Παρακολουθούμε στενά και τις ενέργειες της Κεντρικής Τράπεζας, που δυσκολευόμαστε να την καταλάβουμε. Συνεχίζουν να ανακαλούν τις άδειες των τραπεζών, παρότι οι σημερινές συνθήκες δεν ευνοούν τέτοιες παρεμβάσεις, αλλά μέτρα προσωρινού χαρακτήρα.»

Ο αναλυτής αναφέρεται στην εκστρατεία εκκαθάρισης του τραπεζικού συστήματος, που έχει εξαπολύσει η Ελβίρα Ναμπιούλινα, αφότου ανέλαβε τα ηνία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Πάνω από 30 τραπεζικά ιδρύματα «κατέβασαν ρολά», μετά την ανάκληση των αδειών λειτουργίας τους, με τις κατηγορίες ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος και διευκόλυνσης εγκληματικών ενεργειών.

Όλα αυτά προστίθενται στις φτωχές επιδόσεις της ρωσικής οικονομίας, η ανάπτυξη της οποίας περιορίστηκε σε 1,3%, πέρυσι.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ
Ισπανία: Παραμένει ισχυρή η οικονομία αλλά το blackout επιδεινώνει τις προοπτικές
Σταθεροποίηση δικτύων σε Ισπανία, Πορτογαλία-Χωρίς διαδίκτυο και τηλέφωνο απομακρυσμένες περιοχές στη Γροιλανδία
Το Πεκίνο βελτιώνει την πολιτική επιστροφών φόρου για ξένους τουρίστες
Εντολές για αξιολογήσεις από ΕΤΕπ θα λαμβάνει πλέον ο Scope Ratings
Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους
Η IBM σχεδιάζει επενδύσεις $150 δισ. στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Φωνάζουν για τον υπερτουρισμό και παροτρύνουν τους Βρετανούς τουρίστες να «μείνουν σπίτι» οι Ισπανοί
Ανατρέπει τα δεδομένα το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου
Τραμπ: Υπόσχεται νέες μειώσεις φόρων για να αντισταθμίσει το κόστος των δασμών