Powered by

Αυξάνεται η αισιοδοξία των επενδυτών για την ευρωζώνη

Αύξηση της αισιοδοξίας των επενδυτών για τα θεμελιώδη της ευρωζώνης καταγράφει έρευνα της του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings για το πρώτο τρίμηνο 2014 που δόθηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στη δημοσιότητα. 
 
Η έρευνα που διεξήχθη στο διάστημα 8-31 Ιανουαρίου και αντιπροσωπεύει τις απόψεις διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος αξίας 5.9 τρισ. ευρώ τιτλοφορείται «Ευρωπαίοι επενδυτές Ηρεμότεροι για την Ευρωζώνη, Ανήσυχοι για τις αναδυόμενες αγορές». 
 
Σύμφωνα με την έρευνα μόλις το 1/3 των διαχειριστών κεφαλαίων ανησυχεί για μια παρατεταμένη ύφεση που θα εκτροχιάσει τις πιστωτικές αγορές στη ζώνη του ευρώ (το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και τρία χρόνια), ενώ μόνο το 1/3 θεωρεί ότι τα θεμελιώδη θα επιδεινωθούν στα κράτη των αναπτυγμένων αγορών. 
 
Πάντως, οι ανησυχίες των επενδυτών για τον αποπληθωρισμό έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010, αν και οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι θα υπάρξει σωστή διαχείριση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. 
 
Το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι κεντρικές τράπεζες θα αυξήσουν τα επιτόκια ομαλά και εγκαίρως, χωρίς να απειλείται η οικονομική ανάκαμψη. Το δε επίπεδο εμπιστοσύνης στις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών είναι αισθητά αυξημένο σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2013. 
 
Η εξέλιξη αυτή έρχεται παρά την αστάθεια που θα προκληθεί στις αναδυόμενες αγορές από τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). 
 
Η συγκεκριμένη  ανησυχία για τις αναδυόμενες αγορές που αφορά τόσο στα κράτη όσο και στις επιχειρήσεις της περιοχής καταδεικνύεται από το ότι περίπου 6 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν πως θα υπάρξει επιδείνωση των θεμελιωδών πιστωτικών συνθηκών.
 
Τέλος, εκτιμάται πως οι επιχειρήσεις των αναδυόμενων αγορών θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην αναχρηματοδότησή τους επόμενους 12 μήνες.
Πηγή: www.tovima.gr
 
 

Δειτε Επισης

Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά