Powered by

Άλμα κερδών για τη Societe Generale

Σχεδόν διπλάσια απ’ όσο προέβλεπαν οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών αποδείχθηκαν τα κέρδη της Societe Generale, της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας, στο δ’ τρίμηνο.

Η SocGen ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 322 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 471 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις τοποθετούσαν τα κέρδη της τράπεζας στα επίπεδα των 163 εκατ. ευρώ.

Την μεγαλύτερη ώθηση στα μεγέθη της SocGen έδωσαν οι δραστηριότητές της στην λιανική τραπεζική στις αγορές της Γαλλίας και της Ρωσίας, όπου καταγράφηκε αύξηση των καταθέσεων, ενώ η τράπεζα έχει ήδη πετύχει το 1/3 του στόχου που έχει θέσει για περικοπές 900 εκατ. ευρώ στα ετήσια λειτουργικά της κόστη.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της SocGen, η τράπεζα έχει αποπληρώσει πλήρως τα τριετή δάνεια που είχε λάβει από την ΕΚΤ, στο πλαίσιο του LTRO.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά