Powered by

Barclays: Κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων για το 2013

Η Barclays Plc δήλωσε ότι θα ανακοινώσει προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη 5,2 δισ. στερλίνες για το 2013, σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 5,41 δισ. στερλίνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2013, η Barclays αναμένεται να ανακοινώσει προ φόρων κέρδη 2,9 δισ. στερλίνων σε σχέση με τις 246 εκατ. στερλίνες το 2012. Τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη το 2012 διαμορφώθηκαν στις 7,05 δισ. στερλίνες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η τράπεζα προειδοποίησε ότι θα αναλάβει προβλέψεις 300 εκατ. στερλίνων για το δ΄ τρίμηνο του 2013 για να καλύψει ρυθμιστικά και νομικά κόστη. Η Barclays είναι μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες που ανακοινώνουν τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου πριν από την προγραμματισμένη έκδοση. Η τράπεζα προηγουμένως προειδοποίησε ότι θα αντιμετωπίσει εκατ. στερλίνων σε κόστος που σχετίζεται με νομικά και άλλα ζητήματα στο δ΄ τρίμηνο.

Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η ίδια και η βρετανική τραπεζική ρυθμιστική αρχή έχουν ξεκινήσει έρευνες αναφορικά με τις κατηγορίες ότι εκλάπησαν χιλιάδες πληροφορίες από πελάτες της τράπεζας, και πουλήθηκαν σε brokers.

Η τράπεζα δήλωσε ότι εξετάζει 2.000 αρχεία με πληροφορίες πελατών που της παραδόθηκαν από τη Mail την προηγούμενη εβδομάδα. Η είδηση για τη φερόμενη διαρροή αρχείων της Barclays ήρθε πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας αύριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Antony Jenkins, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για να παρουσιάσει τα σχέδια για την βελτίωση της εικόνας της τράπεζας μεταξύ του βρετανικού κοινού, καθώς και για να συρρικνώσει τον ισολογισμό της. Τα τελευταία χρόνια, η Barclays έχει πληγεί από σειρά ρυθμιστικών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων σε ανθρώπους που δεν τα χρειαζόταν.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί