Powered by

Θεαματική άνοδος κερδών για τη Nissan

Η Nissan Motor Co δήλωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 57% στο γ΄ τρίμηνο χρήσης σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των ισχυρών πωλήσεων και του χαμηλού γιεν.

Η Nissan, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, εμφάνισε καθαρά κέρδη 843 δισ. γιεν (825 εκατ. δολάρια) στο τρίμηνο που έληξε το Δεκέμβριο, σημειώνοντας άνοδο 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 69% στα 78,7 δισ. γιεν στο τρίμηνο.

Η Nissan επαναυπολόγισε τα στοιχεία του προηγουμένου έτους με βάση μια νέα λογιστική μέθοδο που εισήχθη στο τρέχον έτος. Για το σύνολο της χρήσης μέχρι το Μάρτιο, η εταιρεία διατήρησε τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη στα 355 δισ. γιεν και τις πωλήσεις στα 10,190 τρισ. γιεν.

Τα κέρδη της Nissan αυξήθηκαν, αλλά αν και υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν, παραμένουν μικρότερα από τις ανταγωνιστικές όπως η Toyota Motor Co και Honda Motor Co, οι οποίες ανακοίνωσαν κέρδη γ΄ τριμήνου τα οποία ήταν κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω των ισχυρών πωλήσεων και του ασθενούς γιεν.

Στη διάρκεια του β΄ τριμήνου, η εταιρεία απέδωσε τη χαμηλή κερδοφορία στο μεγάλο κόστος επενδύσεων σε εργοστάσια και εξοπλισμό, μαζί με τη χαμηλή ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές. Η χλιαρή της επίδοση την οδήγησε να αναδιαρθρώσει τη διοίκηση πριν από τρεις μήνες, καθώς επιχειρεί να πετύχει έναν φιλόδοξο στόχο για περιθώριο κερδοφορίας 8% και παγκόσμιο μερίδιο αγοράς μέχρι το Μάρτιο του 2017.

Η αναδιάρθρωση στόχο έχει να εντοπίσει τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει εγκαίρως, σε μια κρίσιμη στιγμή, που η εταιρεία αναπτύσσει ταχύτατα τις δραστηριότητές της στις αναδυόμενες αγορές.

ΠΗΓΗ: capital.gr
 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί