Powered by

Πιλότοι ΚΑ: Πυρ και μανία με υπουργούς

Αφορμή για νέα δημόσια, σκληρή τοποθέτηση των πιλότων των ΚΑ στάθηκε η κίνηση της κυβέρνησης να αγοράσει το έμβλημα της εταιρείας.

Η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει: "Οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών έκαναν απαξιωτικές δηλώσεις για τις Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες προκάλεσαν σύγχυση και ανησυχία στο επιβατικό κοινό. Ως αποτέλεσμα έχουν μειωθεί οι κρατήσεις θέσεων και κάποιες έχουν ακυρωθεί. Τώρα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα πρέπει να πληρώσουν για τις ζημιές που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει στην Εταιρεία. Ως ΠΑΣΥΠΙ συνεχίζουμε να ζητούμε την παραίτηση των Υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών για τον τρόπο που χειραγώγησαν τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή καθώς επίσης και τις οικονομικές ζημιές που προκάλεσαν στην εταιρεία μας".

Παράλληλα οι πιλότοι των ΚΑ αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Εταιρείας λέει στους εργαζόμενους ότι θα γίνουν προσπάθειες για αναπροσαρμογή του Σχεδίου, το οποίο είναι κατατεθειμένο στην  Επιτροπή Ανταγωνισμού από τα πέρυσι τον Ιούλιο για να ικανοποιηθούν τα κριτήρια και από την άλλη συνεχίζει την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας. "Εφόσον ο κ. Ον. Κουλλάς είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να μας δώσει πίστωση χρόνου για να καταστεί βιώσιμη η Εταιρεία, γιατί τόση βιασύνη;" διερωτούνται οι πιλότοι.

Εξάλλουν τ ονίζουν: "Καταδικάζουμε την απόφαση του Δ.Σ. να προβεί στην πώληση του εμβλήματος στην κυβέρνηση εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα από τον Γενικό Ελεγκτή για την διαδικασία που έγινε για πώληση της Εταιρείας σε επενδυτές. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο ανέβαλε και η Βουλή τη συζήτηση του θέματος. Κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να παγοποιηθεί οποιαδήποτε πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως το έμβλημα μέχρι την αποπεράτωση της έρευνας. Τι θα γίνει δηλαδή τώρα, θα κάνει έρευνα ο Γ. Ελεγκτής εκ των υστέρων;".

Καταληκτικά αναφέρουν: "Ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να αποστείλει επιστολή στην Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να ζητά πίστωση χρόνου για να μπορέσει η Εταιρεία να βελτιώσει τη θέση της. Ταυτόχρονα και οι δύο Υπουργοί πρέπει να προβούν σε επίσημη δήλωση προς το επιβατικό κοινό να λένε ότι ζητήσαμε πίστωση χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να κάνουμε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια για να επανακτήσει το επιβατικό κοινό την εμπιστοσύνη του".

 

Δειτε Επισης

Ευρεία σύσκεψη στο ΕΒΕ Λεμεσού-Τα επόμενα βήματα για τις εξαγγελίες Νίκου Χριστοδουλίδη
Τμήμα Φορολογίας: Αναθεωρημένη έκδοση εργαλείου υπολογισμού τέλους χαρτοσήμου
Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στον δρόμο για την εκταμίευση άλλων 75,9 εκατ. από το ΣΑΑ η Κύπρος-Εκπλήρωσε ικανοποιητικά 23 ορόσημα
Επιφυλάξεις και ενστάσεις για ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για κρατικούς αξιωματούχους-Τι προνοεί πρόταση του ΑΚΕΛ
Στα €551,2 εκατ. το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο πεντάμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Πάμε Τρόοδος 2: Αναδείχθηκαν και φέτος οι μικρές κυπριακές επιχειρήσεις-Ικανοποίηση Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη(pics)
Μαρία Παναγιώτου: Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Κύπρο
Ενισχύεται η διμερής συνεργασία Κύπρου-Ολλανδίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και καινοτομίας
Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή