Powered by

Αποχωρεί από την Κίνα η Best Buy

Η Best Buy Co πουλάει την μονάδα της στην Κίνα, σε έναν κινεζικό όμιλο real estate, φεύγοντας από μία χώρα όπου η αμερικανική εταιρεία λιανικής έχει συναντήσει δυσκολίες για χρόνια, επηρεάζοντας τις προσπάθειές της να αναζωογονήσει τις κύριες δραστηριότητές της στις ΗΠΑ.
 

Η Best Buy πουλάει την Jiangsu Five Star Appliance στην κινεζική Zhejiang Real Estate Group έναντι αδιευκρίνιστου ποσού, δήλωσε εκπρόσωπος της Best Buy. «Η Best Buy εγκαταλείπει την Κίνα με εξαίρεση τις δραστηριότητες sourcing», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η The Wall Street Journal ανέφερε τον Ιούνιο ότι η Best Buy εξέταζε την πώληση των κινεζικών της δραστηριοτήτων και ότι μια πώληση θα μπορούσε να της αποφέρει περί τα 300 εκατ. δολάρια.

Η Zhejiang Jiayan η οποία δραστηριοποιείται σε 20 πόλεις της Κίνας, και της οποίας οι κύριες δραστηριότητες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών, εμπορικών συγκροτημάτων και ξενοδοχείων, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

Η κίνηση έρχεται στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης που εφαρμόζει η Best Buy, και το οποίο εισήγαγε ο διευθύνων σύμβουλός της, Hubert Joly, αφού ανέλαβε τη θέση πριν από δύο χρόνια, όταν οι διαδικτυακές ανταγωνιστικές έπλητταν τις πωλήσεις της Best Buy.

Έρχεται επίσης καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας παρουσιάζει προκλήσεις για πολλές πολυεθνικές επιχειρήσεις σε μία από τις βασικές αγορές ανάπτυξής τους. Ο ανταγωνισμός με τις τοπικές κινεζικές εταιρείες εντείνεται επίσης, τόσο διαδικτυακά όσο και μέσω καταστημάτων, οδηγώντας αρκετούς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί