Powered by

Επτά μυστικά marketing για τα ξενοδοχεία

Επτά μυστικά για την καλύτερη διαδικτυακή προώθηση ενός ξενοδοχεία μοιράστηκε με τους σύνεδρους του 2ου Cyprus Hotel Management & Investment Forum ο Αdam Hamadache, διευθυντής της Wow Guest Hotel Marketing. 

1.    Σε ένα ξενοδοχείο το προσωπικό είναι πάντα φιλικό και χαμογελαστό όμως στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία τα πάντα αποκτούν ένα βαρετό και σοβαρό ύφος. «Πρέπει να υπάρχει μια συνοχή στην εικόνα που θέλει να προβάλει ένα ξενοδοχείο. Η επικοινωνία του δεν πρέπει να είναι τυπική και βαρετή, αλλά προσωπική και φιλική για να συνάδει με την εικόνα που θέλουμε να έχουν οι άλλοι για εμάς. Ο επαγγελματισμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να είμαστε βαρετοί», εξήγησε. 

2.    Το newsletter έχει πεθάνει. Κανείς δεν θα γραφτεί για να το λαμβάνει, αυτό που χρειάζεται είναι το λεγόμενο lead magnet. Να δοθούν κίνητρα στους υποψήφιους πελάτες για να δώσουν οι ίδιοι με τη σειρά τους τα στοιχεία τους. «Όταν  μπουν στην ιστοσελίδα μας πρέπει να τους κρατήσουμε εκεί, να νιώσουν ότι τους δίνουμε πληροφορίες που μπορούν να εμπιστευτούν για να μας εμπιστευτούν με τις δικές τους  πληροφορίες», τόνισε. 

3.    Ένα ξενοδοχείο πρέπει να απαντά αυτόματα, με Email auto responder, δίνοντας πληροφορίες που χρειάζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης στην οποία προβαίνει ο τουρίστας. «Πρέπει να είστε διαρκώς παρόν σε αυτή τη διαδικασία», υπογράμμισε. 

4.    Το Google remarketing είναι μια εξαιρετική μέθοδος για προβολή του ξενοδοχείου, η οποία κοστίζει πολύ λίγο και αποδίδει πολύ, καθώς όταν κάποιος επισκεφτεί τη σελίδα του ξενοδοχείου μετά η διαφήμιση του επανεμφανίζεται σε άλλες ιστοσελίδες που θα ανοίξει. 

5.    Οι διαφημίσεις στο Facebook αν και πρόκειται να αλλάξουν σύντομα εξακολουθούν να αποτελούν πιο φτηνή λύση από ότι το Google, πετυχαίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα. «Να το εκμεταλλευτούν τα ξενοδοχεία όσο προλαβαίνουν», πρόσθεσε.

6.    Είναι εξαιρετικά σημαντικό ένα ξενοδοχείο να στέλνει προσωπικά email στους υποψήφιους πελάτες του, με στοιχεία που θα κρατήσουν την προσοχή τους και να κάνει σωστό follow up, χτίζοντας μια γερή σχέση μαζί τους. 

7.    Ένα ξενοδοχείο πρέπει να ηγείται της διαδικασίας. Να παρακολουθεί ποιος βλέπει την ιστοσελίδα του για να προσεγγίσει τον πελάτη και να δει αν μπορεί να τον εξυπηρετήσει. «Αυτό γίνεται με το lead scoring», εξήγησε. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αξιολογώντας τις ξενοδοχειακές μονάδες της ΚύπρουΤουρισμός: Κάθε χρόνο τα ίδια λόγια χωρίς πράξειςΔώστε εμπειρίες στους τουρίστες

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ: Εντατικά συνεχίζεται η ψηφιακή εκστρατεία για προώθηση της τουριστικής Πάφου-Οι αγορές στόχοι
«AEGEAN Easter Crew»: Η πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της AEGEAN
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»
Emirates: Γιορτάζει το Πάσχα με γαστρονομικές και ψυχαγωγικές προτάσεις
Γεμίζουν τα ξενοδοχεία λόγω του τριπλού Πάσχα-Συγκρατημένη αισιοδοξία για το πρώτο εξάμηνο
Έρχεται το Minthis Music Festival 2025-Μια συμφωνία κομψότητας και πολιτισμού
Οι ρυθμίσεις της Hermes για τους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας για διευκόλυνση των επιβατών
Mια νέα γευστική εμπειρία από την PUNIN GROUP: THE CROISSANT by PUNIN
Εκστρατεία «ιατρικής ενημέρωσης» από Wizz Air ενόψει της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης του Πάσχα
Ειδικά πακέτα διακοπών για τις εορτές του Πάσχα από ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου