Λακκοτρύπης: Πρόταση για έρευνες κοιτασμάτων στη στεριά

Πληρέστερα γεωλογικά δεδομένα σε σχέση με το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου αναμένεται να δώσουν εναέριες γεωλογικές επισκοπήσεις για την ξηρά, τις οποίες μελετά το Υπουργείο Ενέργειας.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» που αφορά πρόταση για έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη στεριά, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι υπάρχει ενώπιον του Υπουργείου μια πρόταση την οποία παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο για διεξαγωγή γεωλογικών επισκοπήσεων στην ξηρά δια αέρος.

«Κάτι που μας ενδιαφέρει τόσο όσον αφορά τη γεωλογία της Κύπρου, αλλά ενδεχομένως να μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε καλύτερα το ενεργειακό δυναμικό της χώρας και στην ξηρά. Είναι μια πρόταση την οποία επεξεργαζόμαστε, δεν θα πω περισσότερα γιατί είναι ακόμα υπό μελέτη και αν υπάρχει οτιδήποτε θα πάμε πίσω στο Υπουργικό Συμβούλιο για τις τελικές αποφάσεις», ανέφερε μιλώντας ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών.

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι όπως υπάρχουν σήμερα στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου γεωλογικά δεδομένα, αναμένεται ότι με αυτές τις επισκοπήσεις θα δοθούν πληρέστερα γεωλογικά δεδομένα και για την ξηρά και ενδεχομένως και για την ακτή στο σημείο που συνδέεται η θάλασσα της Κύπρου με τη στεριά.

Δειτε Επισης

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση θα συνεχιστεί και θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο
Μάνος Μανουσάκης: Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για GSI σε αυτή τη φάση του έργου-Το επόμενο βήμα
Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές μετά την επικοινωνία Τραμπ με Σι-Πάνω από τα $65 το Brent
Πτώση πέραν του 1% για το πετρέλαιο με φόντο τις ανησυχίες των επενδυτών για επιβράδυνση της ζήτησης ενέργειας
Θέλει να αποφύγει το....ηλεκτροσόκ η ΑΗΚ-Μελέτη για τις επιπτώσεις της ηλεκτρικής διασύνδεσης στον οργανισμό
Πετρέλαιο: Νέα άνοδο 1,5% στις τιμές έφεραν οι φόβοι για προσφορά και η ένταση σε Ουκρανία και Ιράν
Τα οφέλη των ΑΠΕ, οι αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες και η ενίσχυση του ελεύθερου ανταγωνισμού ως μονόδρομος
Α.Φ.Η.Σ Κύπρος: Μοίρασε δωρεάν παγωτό στην Αγλαντζιά με αντάλλαγμα άδειες μπαταρίες
Παύλος Μαρινάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας θα προχωρήσει κανονικά
Eπτά αιτήσεις από ιδιώτες επενδυτές για αυτόνομες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας-Πώς προχωρά ο ΔΣΜΚ