Powered by

S&P: Προς τα κάτω η Γαλλία λόγω ατονίας

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor`s ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας για το 2014 και τις δύο επόμενες χρονιές, υπογραμμίζοντας την "ατονία" που κυριαρχεί στην οικονομία της χώρας.

Ο Standard and Poor`s εκτιμά πλέον ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕγχΠ) της Γαλλίας θα σημειώσει αύξηση 0,4% φέτος, 0,7% το 2015 και 1,2% το 2016.

Τον Σεπτέμβριο ο οίκος αξιολόγησης υπολόγιζε σε ανάπτυξη 0,5%, 1,1% και 1,5% αντίστοιχα. "Η ατονία στις οικονομικές επιδόσεις της Γαλλίας οφείλεται, κατά τη γνώμη μας, στην αδύναμη ανταγωνιστικότητα και αποδοτικότητα των επιχειρήσεων", σχολιάζει ο Standard and Poor`s, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα δύο επόμενα χρόνια "η αύξηση του ΑΕγχΠ θα εξαρτηθεί από την κατανάλωση των νοικοκυριών που παραμένει στάσιμη από το 2011".

Ο οίκος αξιολόγησης εκφράζει την ανησυχία του κυρίως για την απουσία ενδείξεων σχετικά με την αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων και την ενίσχυση του τομέα των κατασκευών, τους "παραδοσιακούς κινητήρες" της ανάπτυξης της Γαλλίας.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τη φορολογία των επιχειρήσεων που υιοθετήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια "θα χρειαστούν χρόνο για να έχουν αποτελέσματα στην ανάπτυξη", σημειώνει ο S&P.

Η γαλλική κυβέρνηση από την πλευρά της αναμένει ανάπτυξη 0,4% φέτος, 1% το 2015 και 1,7% το 2016.

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders