Powered by

FedEx: Αύξηση κερδών και πωλήσεων

Η FedEx Corp., εν μέσω αυξημένης δραστηριότητας λόγω της εορταστικής περιόδου, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κερδών για το τρίμηνο του Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών αν και ο κολοσσός των ταχυμεταφορών ωφελήθηκε από την αύξηση των όγκων και των περιθωρίων.

Η FedEx ανακοίνωσε ότι οι δαπάνες για τη συντήρηση αεροσκαφών επιβάρυναν την κερδοφορία για το τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 3,3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Με περισσότερα από 600 αεροσκάφη και 90.000 οχήματα η FedEx ωφελείται από την υποχώρηση των τιμών στα καύσιμα. Η αναδιάρθρωση της εταιρείας στο τμήμα αεροπορικών ταχυμεταφορών έχει επίσης βοηθήσει να ενισχυθούν τα κέρδη. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός του αεροπορικού της στόλου καθώς και πρόγραμμα εθελουσιας εξόδου για περίπου 3.600 υπαλλήλους που έχουν πλέον αποχωρήσει από την εταιρεία.

Το λειτουργικό περιθώριο βελτιώθηκε στο 8,5% το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, από 7,3% ένα χρόνο νωρίτερα.

Συνολικά, η FedEx ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου ανήλθαν σε 616 εκατ. δολ. ή 2,14 δολ. ανά μετοχή από 500 εκατ. δολ. ή 1,57 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα αυξήθηκαν 5% στα 11,9 δισ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,22 δολ. με έσοδα 11,99 δισ. δολ.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες στο έδαφος αυξήθηκαν 8% στα 3,06 δισ. δολ. με τον ημερήσιο όγκο να καταγράφει άλμα 5%. Οι εν λόγω δραστηριότητες έχουν ωφεληθεί από την ανάπτυξη των υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου τα τελευταία τρίμηνα.

Η FedEx ενισχύει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω μιας σειράς εξαγορών το τελευταίο διάστημα. Την Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της ιδιωτικής Bongo International, προσθέτοντας έναν πάροχο υπηρεσιών για διεθνείς παραγγελίες και διαταγές ηλεκτρονικού εμπορίου. Η συμφωνία ακολούθησε μόλις μια ημέρα μετά την συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας logistics Genco.

Το μεγαλύτερο τμήμα της εταιρείας, οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών, εμφάνισε αύξηση 3% στα έσοδα στα 6,84 δισ. δολ. καθώς ο όγκος των πακέτων στις ΗΠΑ ενισχύθηκε, ιδίως για τις ημερήσιες αποστολές.

Η FedEx ανακοίνωσε επίσης ότι τα έσοδα του τομέα εμπορευματικών μεταφορών αυξήθηκαν 11% στα 1,59 δισ. δολ. με οδηγό την αύξηση των αποστολών και την υψηλότερη ζήτηση για υπηρεσίες προτεραιότητας.

Η FedEx ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι παραμένει σε καλό δρόμο για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για κέρδη 8,50 δολ. με 9 δολ. ανά μετοχή για το έτος χρήσης.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί