powered by

Ελληνική: Άντληση 201 εκ. από την ενίσχυση κεφαλαίου

Στα 201 εκ. ευρώ ανήλθαν τα νέα κεφάλαια που άντλησε από την εκστρατεία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Ελληνική Τράπεζα. Σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας στο ΧΑΚ τονίζεται πως υπερκαλύφθηκε ο στόχος των 105 εκ. ευρώ που προέκυψε από το ακραίο σενάριο των stress test της ΕΚΤ.

Την ίδια ώρα και αφού η Ελληνική προχώρησε σε μετατροπή των ΜΑΚ σε μετοχές έχει πλέον δείκτη Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων της τάξης του 12,8%, ενώ το ΔΣ διατηρεί το δικαίωμα για άντληση επιπλέον 20 εκ. ευρώ μέχρι τέλος Ιανουαρίου εάν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του οργανισμού γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους τρεις μεγαλομετόχους της Ελληνικής (Wargaming, Third Point και Δήμητρα Επενδυτική) οι οποίο συμμετείχαν στην ΑΜΚ του συγκροτήματος. Την ίδια στιγμή γίνεται λόγος για τη μηδενική εξάρτηση από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, την καλή κεφαλαική βάση και τον ικανοποιητικό ισολογισμό της τράπεζας.

Δειτε Επισης

CFA Society Cyprus: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κουρούγιαννη-Η κοινή δήλωση των μελών
Η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το QE τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο-Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές
Νέες προθεσμιακές καταθέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)-Η διάρκεια και το επιτόκια
Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται
Κάτω από 4% το ποσοστό της Wellington στην Τράπεζα Κύπρου
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθοριστικό βήμα ο νόμος για τους εγκλωβισμένους αγοραστές
Διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες της η Τρ. Κύπρου-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας